Ivanišević: Nisam čestitao Modriću, ne poznajem ga baš toliko dobro

Ivanišević: Nisam čestitao Modriću, ne poznajem ga baš toliko dobro
Foto: Vassil Donev/EPA

"ZAŠTO su Hrvati tako uspješni u sportu?" zanimalo je novinara madridske Marce pa je razgovarao s Goranom Ivaniševićem, jednim od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

"Imamo veliko srce, velika muda i nikad ne odustajemo", jednostavno je Španjolcima objasnio Goran.

"Spremni smo reći svijetu da smo mala zemlja, ali jako snažna. Finale Svjetskog prvenstva u nogometu, finale Davis cupa, Modrić najbolji nogometaš svijeta. To je balkanski karakter..."

Je li Goran čestitao Modriću na FIFA-inoj nagradi za najboljeg nogometaša svijeta?

"Poznajem ga, ali ne baš toliko dobro", odgovorio je Ivanišević i zatim nahvalio veznjaka Reala i kapetana hrvatske reprezentacije.

"Učinio nas je ponosnima osvojenom nagradom i činjenicom da je vodio našu reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva. Sada pričaju kako su nagradu trebali osvojiti Messi ili Cristiano, ali ovo je Modrićevo vrijeme. Osvojio je Ligu prvaka i igrao finale Svjetskog prvenstva. Zaslužio je nagradu."

Prije 17 godina Ivanišević je kao 125. tenisač svijeta osvojio Wimbledon. Može li se nešto slično ponoviti?

"Teško, ali ništa nije nemoguće. I 2001. godine su svi mislili kako je nemoguće da ja osvojim turnir. U sportu se događaju čuda i lude stvari."

Situacija u današnjem tenisu?

"Federer, Nadal i Đoković koji se vraća su ispred ostalih. Murray je iza, a tu je i Wawrinka. Ja treniram Raonića koji svima može biti opasan suparnik kada nije ozlijeđen."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara