Ivanišević: Smiješno je kakav volej danas imaju igrači iz Top tena

Tekst: D.R.
Foto: AFP

IAKO je na duže staze odustao od angažmana  u hrvatskom teniskom savezu, iako mu je i dalje najdraža izjava " ne želim se gurati", činjenica je da ništa veliko što se događa hrvatskom tenisu ne može proći bez Gorana Ivaniševića. Jedino on može u Hrvatsku dovesti Johna McEnorea, s kojim će u Dubrovniku igrati humanitarni meč, njega se pita i da uleti s Marinom Čilićem na turnir, kada Bob Brett ne može.

Već skoro tri godine Goran Ivanišević nije  razgovarao s novinarima. Barem ne javno i barem ne o sportu. Dubrovačka egzibicija sa starim znancem natjerala ga je i na taj čin.

"Dobro sam, što da vam kažem. Volio bih da je bolje vrijeme, ne leži mi kiša u šestom mjesecu", kaže wimbledonski pobjednik, kojeg se puno pita kada je u pitanju Čilićeva karijera.

"Nisam ga gledao protiv Soderlinga, ali znam je nije bilo dobro. Nije se, doduše, naigrao na zemlji ove godine, nije to za njega najbolja podloga. Od njega zato puno očekujem u Wimbledonu. Brži teren, na kojem njegova igra dolazi više do izražaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na čemu će Marin morati poraditi, osim na prvom servisu?

"Da, taj prvi servis mora bolje. Ima on i sjajan forhend koji ne upotrebljava dovoljno agresivno, općenito bi trebao pokazati više agresije u igri. Kada spoji sve elemente koje ima, Marin može biti prvi na svijetu."

Mario Ančić trudi se vratiti na visoki nivo, ali daleko je, ozljede ga stalno priječe.

"Jako mi je teško to gledati. Mario Ančić nedostaje svjetskom tenisu. Velika je šteta što ne može spojiti pet-šest mjeseci  igre, samo par turnira. Uvijek ga nešto zaustavi, ili disk, ili umor, a trebalo bi mu samo malo kontinuiteta. No, Mario je takav da ukoliko bude zdrav na Wimbledonu, nositeljima neće biti lako s njim."

No, s vremenom je i wimbledonska priča drugačija.

Fizički je tenis danas puno jači, brži. Ali tehnički nije bolji. Ne izlazi se više na mrežu, nitko osim možda Federera ne usudi se. Nema ni potrebe, svi su dobri s osnovne crte, nema više igrača kao što je primjerice Mario. Kada sam prije Mastersa trenirao u Londonu, vidio sam kakve voleje imaju neki igrači iz Top 10. Neću ih imenovati, ali njih osam - pa to je smiješno. No, sport se općenito mijenja, nije to stvar samo tenisa. Kada sam prije finala Wimbledona zagrijavao Federera za meč s Nadalom, pitao sam ga zašto ne ide više na mrežu. Rekao mi je da ukoliko ne odradiš savršen ulazak, jednostavno ne ide. Lopte su sporije..."

Ivanišević se silno veseli meču Hrvatske i Srbije u Splitu. O funkciji u Savezu već odavno ne razmišlja.

"Hrvatska ima zaista odličnog izbornika. Bio sam izbornik, i uvijek sam bio tu kada sam trebao. Jednom prilikom došlo je do nesporazuma, nije se ostvarila priča. Hrvatski tenis ima dobru budućnost, imamo mladu ekipu. Bit će to vrlo interesantan meč sa Srbima, oni su među najjačima na svijetu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara