Ivić: Spreman sam pomoći Hajduku

GOLEMO zadovoljstvo u glasu Tomislava Ivića nije moglo ostati neprimijećeno kada smo ga uputili da je proglašen najuspješnijim trenerom u povijesti od strane talijanskog lista Gazzette dello sport.

Iako njegovi trofeji govore za sebe, uvijek je lijepo čuti riječi hvale i priznanja, kaže Ivić. Nema se više kome dokazivati, ali stara poslovica kaže: Ne prekidaj čovjeka koji te hvali.

Kako se uspio "popeti na vrh svakog brda", ispod čijeg je podnožja došao, priča je za sebe, no spreman je, kaže, podijeliti tajnu svog uspjeha sa svima.

"Tajna uspjeha? Čujte, iako je trenerski posao najteži posao na svijetu, da se opet rodim, opet bi bio trener. Imam taj nekakav afinitet prema tom poslu; to je bezgranična ljubav. Cijeli svoj život proveo sam učeći i napredujući i mislim da je to moja tajna. Uvijek se treba obrazovati i biti otvoren prema svemu, čak i sada u ovoj podmakloj dobi. Evo, upravo sam u Sao Paolu, gledam derbi brazilske lige." - započeo je svoj razgovor za Index Tomislav Ivić.

Vrlo je zadovoljan "okupljanjem" na Poljudu, a kaže da je, ukoliko ga pozovu, spreman opet biti savjetnik na Poljudu.

"To je vrlo lijepa vijest i za sami Hajduk i za sve navijače. Do kraja godine imam ugovor ovdje u Liegeu, gdje sam učitelj trenerima, a kada to završim, ukoliko me žele, doći ću na Poljud. Nikada nisam odbio pomoći Hajduku i nikada neću." - rekao je Ivić u razgovoru za Index.

V.B.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara