Ivici "opasni, ledeni i grbavi" start na SP u Garmischu: Kreće 19. u veleslalomu

Foto: AFP

NA MJESTU gdje je prošle godine osvojio drugo mjesto, najbolji veleslalomski rezultat prije prošlomjesečne pobjede u Kitzbühelu, Ivica Kostelić vozit će veleslalom, prvu utrku na Svjetskom prvenstvu.

Vozi se na "Kandahar 2" stazi sa startom na 1 395, ciljem na 770 metara nadmorske visine, te u dužini od 2 200 metara. Niz stazu s 48 vratiju spustit će se 73 skijaša iz čak 30 zemalja.

Od hrvatskih predstavnika, Ivica Kostelić na stazu će prvi sa startnim brojem 19. Natko Zrnčić-Dim za sutrašnji superveleslalom ima startni broj 40. Tin Široki broj 52. A Dalibor Šamšal broj 64.

Svi hrvatski skijaši nakon današnjeg su susreta sa stazom potvrdili kako ih sutra (srijeda) u 11 sati čeka utrka u vrlo zahtjevnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Staza je loše pripremljena - jako je grbava i ledena, a vidljivost je zbog sjene jako slaba. Cijela staza je opasna i tehnički dosta zahtjevna. Prvi dio je ravniji, pa će sigurno trebati dobar materijal, a poslije je tehnički dio, pa će Super G biti svakako zanimljiv" Kostelićev je dojam.

"Ono što će također biti iznimno važno je kvaliteta skija. Postoji jedan ravan dio staze koji traje duže od 20 sekundi, tako da je stvarno bitno imati brze skije. Inače, staza je prilično tehnički zahtjevna" dodao je Ivica i otkrio tko je njegov favorit za pobjedu u predstojećoj utrci.

"Ovisit će o tome kako će biti postavljena staza, ali rekao bih da je prvi favorit Didier Cuche."

Upravo će švicarski 36-godišnji veteran braniti naslov osvojen prije dvije godine u Val d'Isereu.

Natko Zrnčić Dim se slaže: "Teško je kontrolirati skije na takvoj stazi, svi zajedno ćemo morati biti jako koncentrirani, jer su uvjeti zaista teški."

U pet ovosezonskih superveleslaloma u Svjetskom kupu slavila su petorica različitih skijaša, među njima i Kostelić u Kitzbühelu. Najbolji hrvatski skijaš trenutno dijeli drugo mjesto u poretku super G-a s Didierom Cucheom, što ga svrstava u širi krug favorita za plasman na postolje i u srijedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara