Ivo Karlović - Ivan Grozni i Kralj Karl

Ivo Karlović - Ivan Grozni i Kralj Karl
BRITANSKI mediji "razapeli" su branitelja naslova Australca Lleytona Hewita nakon poraza u prvom kolu Wimbledona od hrvatskog tenisača Ive Karlovića, kojeg su proglasili novom zvijezdom "bijelog sporta".

Većina medija nimalo nježnim napisima oslikala je igru australskog tenisača koji je postao tek drugi branitelj naslova u povijesti turnira koji je poražen u prvom kolu. Prije njega to je 1967. godine uspjelo Charlieu Pasarelli koji je pobijedio Manuela Santanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivan Grozni je Hewitta pretvorio iz prvaka u gubitnika", su dan nakon senzacionalnog uspjeha 24-godišnjeg Zagrepčana pisali britanski mediji. "Gorostas-ubojica" su prozvali 208 centimetara visokog Karlovića, dok su njegov servis nazvali "bombama s drveća". Dail Mail je Karlovića prozvao "Kralj Karl", dodavši kako je hrvatski tenisač u prvom setu djelovao prestrašen, međutim kako je meč odmicao igrao je sve bolje i bolje. The Guardian je trijumf hrvatskog tenisača nazvao najvećom senzacijom u povijesti turnira. Telegraph je hvali sjajan servis i volje "nepoznatog hrvatskog tenisača".

Veliku pozornost Karlovićevom trijumfu posvetio je i BBC, koji je poraz Hewitta nazvao "tihim ubojstvom". "Za razliku od novinske konferencije na kojoj je bio tih, povućen i iznimno skroman, hrvatski tenisač je govorio na terenu. Govorio je poput najboljeg govornika, dok je njegov suparnik zamuckivao, tražio riječi i na kraju se posve predao." "Na terenu nema suparnika kojeg se bojim, jedino strahujem kada moramo govoriti," kazao je Karlović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara