IZ ZATVORA NA TEREN

Iz zatvora se na teren vraća nogometaš koji si je glupostima uništio karijeru

Iz zatvora se na teren vraća nogometaš koji si je glupostima uništio karijeru
Foto: EPA

NAKON 345 dana u zatvoru, ruski napadač Aleksandar Kokorin ponovno se vratio nogometu. Ne samo da se vratio, nego je potpisao za Zenit, ruskog velikana koji igra Ligu prvaka. 

Njegova karijera može se opisati kao filmska. Život mu je obilježio niz samodestruktivnih trenutaka. Kada je Rusija 2016. godine eliminirana sa Svjetskog prvenstva, Kokorin je otišao u Monte Carlo i tamo naručio 250 tisuća eura šampanjca sa svojim suigračem Pavelom Mamaevim. 

Nakon toga je suspendiran iz reprezentacije, a ni mediji u Rusiji nisu najbolje primili njegov potez pa je dugo bio "person non grata" u Rusiji. Godinu nakon toga ismijavao je ruskog izbornika Čerčesova oponašajući njegove brkove u videu na Instagramu. 

Iz zatvora vratio se na teren

Ipak, bez obzira na ove gotovo pa dječačke nestašluke, povijest će ga pamtiti zbog onih stvari koje su ga dovele do toga da čak 345 dana provede u zatvoru. U listopadu 2018. godine nadzorna kamera uhvatila je njega i Mamaeva kao sudionike u dva teška fizička napada i priča je bila gotova. Brzo su osuđeni i završili iza rešetaka. 

Bez obzira na to, Zenit ga je dočekao odmah po izlasku iz zatvora i ponudio mu novi angažman. Mediji u Rusiji opisuju ga kao mladića koji je sam sebe odbacio. Zenit ga je, očito, odlučio prihvatiti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara