sterling izbačen iz reprezentacije

Izbornik Engleske o slučaju Sterling: To se događa u nogometu

Izbornik Engleske o slučaju Sterling: To se događa u nogometu
Foto: EPA

GARETH SOUTHGATE održao je konferenciju za medije nakon što je izbacio Raheema Sterlinga iz reprezentacije Engleske. 

Zvijezda Cityja izbačena je iz reprezentacije zbog sukoba s braničem Liverpoola Joeom Gomezom. 

Bio je to nastavak sukoba između njih dvojice koji je započeo tijekom nedjeljnog derbija između Liverpoola i Cityja (3:1). Sterling je najprije verbalno, a onda i fizički napao reprezentativnog kolegu koji sada preko lica ima veliki ožiljak.

"Vodim jednu vrlo mladu momčad. Bavimo se sportom koji je često nabijen emocijama. Raheem je sinoć objasnio da su ga svladale emocije. Mislim da isto ne vrijedi za Joea Gomeza. Ove stvari se događaju u nogometu. Moramo pronaći put kojim ćemo ići naprijed. Trebat će i vremena da se tenzije smire. U momčadi imamo i nekoliko starijih igrača koji će također pomoći u ovom procesu", rekao je Southgate na početku.

O izbacivanju Sterlinga iz reprezentacije:

"Morate nas gledati kao grupu ljudi koji žele napredovati. To je moj prioritet. Moja je odluka da se Sterling udalji iz reprezentacije. Neću ulaziti u diskusiju oko toga. Na kraju uvijek pokušavam pronaći rješenje koje najviše odgovara cijeloj ekipi, kako bismo mogli dalje. To je teško, uvijek nastojiš biti fer prema svima. Donio sam odluku i mislim da je primjerena za situaciju. Raheem je izuzetno važan igrač za nas, ali osjetio sam da je ovo ispravna odluka."

O ogrebotini na Gomezovom licu:

"Nisam spreman govoriti o detaljima. Već se dovoljno govori o tome u javnosti - ne trebamo dolijevati ulje na vatru. Rekao sam koliko mislim da treba biti rečeno, a ostalo ćemo mi rješavati među sobom."

O tome zašto je s odlukom izašao u javnost:

"Mislim da je to izuzetno važno, izaći u javnost i o tome govoriti kako bi se što prije riješio problem i mi nastavili napredovati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara