Izbornik rukometašica: "Ne smijemo imati tolike oscilacije i padove"

Izbornik rukometašica: "Ne smijemo imati tolike oscilacije i padove"
Foto: Igor Kralj / Pixsell

AKO imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove - kazao je nakon poraza na startu EP-a u Francuskoj od Španjolske (18:25) izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić. 

>>> Težak poraz hrvatskih rukometašica na startu Europskog prvenstva

"Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta", dodao je. 

Od početka utakmice bila je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa s iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani.
Imali smo niz pogrešaka , a obrana 6-0 s kojom je Hrvatska krenula nije davala nadu u eventualno iznenađenje. Izbornik Šoštarić već je u prvih 30 minuta iskoristio dva time outa , ali ni to nije pomoglo da se naše mlade igračice pokrenu i pokušaju ublažiti loš dojam koje su ostavile u prvom poluvremenu.

Čak devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro potvrđuju visoku razliku od deset podataka na kraju prvog dijela (15:5).Nastavak utakmice je  ponudio bolju Hrvatsku , naše su igračice ponovno griješile u napadu, ali su angažmanom i borbenošću nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske.Na golu Tea Pijević s nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.

Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio  nepremostiv bedem na putu prema golu, ali je Hrvatska pogocima Ane Turk i Paule Posavec smanjila na podnošljivih 23:17 u 51.minuti, a na kraju je završilo s +7 za Španjolke.

"Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je  budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam stoga našom pobjedom.Ovo je dobar početak turnira za nas", rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.

U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa 7 golova i Gonzales koja je postigla 5, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u  Ivani Dežić koja je 4 puta pogodila španjolsku mrežu.Hrvatsku u ponedjeljak očekuje još jedan težak ispit u susretu s Mađarskom.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara