rukometni euro

Izbornik Slovenije: Ne daju nam se radovati, a jedno se pravilo mora promijeniti

Izbornik Slovenije: Ne daju nam se radovati, a jedno se pravilo mora promijeniti
Foto: Epa

SLOVENIJA je u polufinalu Eura izgubila od Španjolske 34:32, a izbornik Slovenije Ljubo Vranješ cijelu je utakmicu negodovao zbog trajanja španjolskih napada.

Vranješ je isključen u finišu utakmice, a danas je iznio prijedlog kako bi trebao izgledati napad u rukometu te je iznio niz kritika na posao delegata.

''Delegati svoje odgovornosti shvaćaju previše ozbiljno. Rukomet je emotivan sport i tijekom utakmice svi na klupi ustaju i reagiraju na događaje s terena.

Kad delegat pozove suca da zbog toga pokaže žuti karton igraču, rušite mu raspoloženje. I njemu i ekipi i treneru. Ne dopuštaju nam ni radovati se.

Također, volio bih da se uvede odbrojavanje napada u rukometu. Bilo bi to dobro za sve. Jednoj je momčadi uvijek dozvoljeno da napada 35 sekundi, a drugi mogu loptu držati čitavu minutu.

To su prevelike razlike u 60 minuta. Evo primjer, nekad napad traje točno minutu. To bi bilo dobro. Jučer su Španjolci samo do centra išli 25 sekundi. To bi se trebalo uzeti u obzir, iako to nije razlog zbog kojeg smo izgubili'', kazao je Vranješ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara