BORBA ZA EURO 2020

Izbornik Srbije: Ovo nam je bio potreban šamar

Izbornik Srbije: Ovo nam je bio potreban šamar
Foto: EPA

SRBIJA je u svojoj drugoj utakmici u skupini B kvalifikacija za Europsko prvenstvo doživjela najteži poraz otkako nastupa kao samostalna država. U Ukrajini je izgubila 5:0.

>> UKRAJINA - SRBIJA 5:0 Najteži poraz u povijesti Srbije

Posramljeni i pobijeđeni osjećali su se Srbi nakon neobjašnjivog poraza protiv Ukrajine koji je ipak nekako morao objasniti izbornik Mladen Krstajić.

"Čestitam Ukrajini na pobjedi. Mogu reći da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice bio je napet s obje strane. Prvih 20-ak minuta imali smo nekakvu igru u fazi napada i obrane, ali taj prvi gol i ubrzo drugi su nas poremetili, da bismo na poluvremenu probali u drugom sustavu. Nije funkcioniralo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. U što kraćem roku moramo se psihološki spremiti za ponedjeljak i utakmicu protiv neugodne Litve, nažalost bez publike u Beogradu", prvi su dojmovi Mladena Krstajića nakon bolnog poraza.

Mladi strateg teško je pronalazio prave riječi za ovaj neugodni poraz.

"Želja igrača je bila prisutna, ali u ovom trenutku smo naišli na boljeg. Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo pobijediti u ponedjeljak."

Krstajić je preuzeo odgovornost.

"Preuzimam odgovornost, moramo koliko god je teško pripremiti se za sljedeću utakmicu. Nije lako, ali što je tu je, moramo dalje. Ovo nam je šamar za nauk i bio nam je potreban", završio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara