James: Carson nije trebao braniti protiv Hrvatske

SUIGRAČ Nike Kranjčara u Portsmouthu i rezervni vratar Gordog Albiona David James napao je bivšeg izbornika Stevea McClarena zbog načina na koji je tretirao vratare engleske reprezentacije.

"McClaren je odlučio promijeniti vratara na posljednjoj prepreci i tako nam samo nametnuo dodatni pritisak. U posljednjih je 17 mjeseci bilo više nego dovoljno prilike da isprobamo razne vratare. Zašto nismo?", pita se James.

Vratar Portsmoutha zasigurno nije jedan od onih koji će žaliti za McClarenom, ako takvih u Engelskoj uopće ima, s obzirom da otvoreno priznaje kako je McClarenov tretman prema reprezentativnim "jedinicama" bio van svake kritike.

"Kroz cijele su kvalifikacije u reprezentaciju pozivani razni vratari. Na početku su tu bili Chris Kirkland i Ben Foster, zatim Scott Carson i Robert Green pa na kraju i ja. No, prije utakmice s Austrijom, jedini golman koji je startao osim Paula Robinsona bio je Ben Foster, i tu u prijateljskoj utakmici protiv Španjolske, dok se u međuvremenu pet vratar rotiralo na drugoj poziciji na klupi. Pa to je smiješno", smatra James.

James stoga potpuno razmije i opravdava Carsonovu grešku. Krivnja je, kaže, isključivo na McClarenu. "Je li sjedenje na klupi moglo Scottyja pripremiti za odlučujuću utakmicu protiv Hrvatske, samo pet dana nakon njegovog debija u A vrsti dok je sudbina nacije ovisila o njegovoj igri? Carson je izvrstan vratar i ne sumnjam kako će u budućnosti postati engleski broj jedan, ali nije bilo potrebno staviti ga u takvu poziciju. Nije smio do utakmice protiv Hrvatske doći bez ikakvog iskustva igranja za prvu momčad", zaključuje James.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara