Janica Kostelić obavila artroskopski zahvat

NAJBOLJA skijašica svijeta Janica Kostelić kasno sinoć je podvrgnuta operativnom zahvatu na meniskusu desnog koljena s kojeg su očišćene priraslice koje su bile glavni uzročnik bolova.

Operacija je izvršena u austrijskom gradu Feldkirchenu, a obavio ju je dr. Benedetto, uz pomoć dr. Darka Matića iz zagrebačke klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, koji se nalazio na kongresu u Austriji.

Izvršena je i tzv. "kompletna toaleta" koljena, uključujući i srednji dio lateralnog meniska, kao i minimalne korekcije na stražnjem rogu medijalnog meniska. Također je izvršeno i skraćenje stražnjeg križnog ligamenta radi bolje stabilnosti koljena.

Nakon operativnog zahvata krajem ožujka na desnom koljenu Janica Kostelić je konstantno osjećala bol u koljenu na predjelu operiranog meniska. Vrlo čudno i zbunjujuće je bila činjenica da nije imala otoka, kao i povišene temperature na tom dijelu koljena.

Prije tjedan dana otišla je na skijaški trening na Hintertux, te je sve dane skijala, ali uz konstantne bolove. Zato su obavljeni kontakti sa dr. Schenkom u Schrunsu, gdje je Janica već bila operirana u rujnu 2001. No, kako je dr. Schenk trenutno na godišnjem odmoru, vodstvo skijaške reprezentacije, uz pomoć dr. Matića stupilo je u kontakt sa dr. Benedettom u Feldkirchenu, gdje je u predvečernjim satima obavljen pregled nakon kojeg je konstatirano da je potreban manji artroskopski zahvat.

Janica Kostelić se nakon operativnog zahvata osjeća dobro, te je predviđena rehabilitacija od tri tjedna. Očekuje se da će se hrvatska "Snježna kraljica" vratiti na snijeg u lipnju na Hintertux ili tek u drugoj polovici srpnja u švicarski Zermatt, ovisno o tijeku rehabilitacije i snježnim uvjetima u lipnju 2003.

Za sada još nije odlučeno gdje će se provesti rehabilitacija, a izlazak iz bolnice predviđen je već u srijedu, 14.svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara