Janici upitna nova sezona

ZBOG učestalih problema koje najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić ima s koljenom nova sezona je pod velikim upitnikom, pišu Sportske novosti.

Nakon završetka prošle sezone Janica je bila podvrgnuta planiranom, kako je rečeno, kozmetičkom zahvatu na menisku desnog koljena. Niti dva mjeseca kasnije Janica je morala napustiti pripreme u Hinteruxu te je hitno prebačena u Fledkirhc, gdje joj je isto koljeno operirao poznati ortoped Benedetno. Tada je rečeno da su joj odstranjene neke priraslice meniska, a Janica se navodno osjećala odlično.

Prije tri tjedna na istom koljenu napravljen je treći kirurški zahvat, a izveo ga je poznati specijalist dr. Schenek u Schrnusu. Iz Janičinog stožera ja rečeno da joj ostranjen kompletan rog meniska i da je napokon sve u redu.

Ovih dana Ante Kostelić je priznao da se ne radi samo o bolnom koljenu, već i oštećenju hrskavice, zbog koje stradava pokosnica zglobne glavice.

Janica je zbog bolova u koljenu već propustila dva mjeseca treninga. Budući da trenutačno ne može trčati niti dizati terete, propustit će i trening koji 12. kolovoza počinje na Badiji. U najboljem slučaju Janica će s pripremama početi u rujnu, kada se krene skijati na Hintertux.

Ivica Kostelić je nedavno izjavio "kako će Janica praktički bez priprema skijati ovu sezonu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara