Japanski moral ispod nule, Okada hitno želi još jednu utakmicu prije SP-a

Tekst:Totalsport
Foto: AFP


IZNIMNO slabe igre u pripremnom razdoblju za Svjetsko nogometno prvenstvo nagnale su vodstvo japanske reprezentacije da mimo plana organizira još jednu prijateljsku utakmicu...

Nesretni Japanci nisu uspjeli pobijediti nikoga u pet posljednjih prijateljskih utakmica, štoviše, u svih su pet ogleda doživjeli poraze, od toga tri puta na svome tlu. Kod kuće su dvaput izgubili od Južne Koreje (3:1 i 2:0) te jednom od Srbije (3:0), a negativan je niz nastavljen i nakon dolaska u Europu, gdje su ih najprije u Grazu pobijedili Englezi (2:1), a zatim u Sionu i Obala Bjelokosti (2:0).

Očajni izbornik Takeshi Okada je zato zatražio da se njegovoj reprezentaciji "ad hoc" organizira još jedna utakmica, a njegovoj će želji vjerojatno biti udovoljeno iako je suparnik još uvijek nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica bi se trebala odigrati u Georgeu prije početka Svjetskog prvenstva (11. lipnja - 11. srpnja), a potencijalni suparnici Plavim samurajima su reprezentacije Angole, Mozambika, Zimbabvea, Bocvane, Namibije, Zambije i Madagaskara.

Japanci, koji nikad u povijesti nisu pobijedili u utakmici svjetske smotre igranoj izvan granica svoje zemlje, u Južnoj Africi će igrati u skupini E protiv Nizozemske, Danske i Kameruna, protiv kojeg će i otvoriti natjecanje 14. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara