Javio se ministar: Već sam rekao da HNS mora uvesti reda u svojoj kući!

Foto: Cropix / Ronald Goršić

U OSIJEKU je, nakon sjednice Rektorskog zbora, o stanju u nogometu progovorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs.

Proteklih je dana, nakon predugog ignoriranja, iz Fuchsova ureda stiglo pisamce u Rusanovu. Ministar je, nakon pritiska medija, upozorio da je Zdravko Mamić, eto, u sukobu interesa, pa se HNS umoljava da se pobrine oko tog pitanja.

To će Marković, nema sumnje, učiniti. Kada i kako, čini se da u ovom predizbornom trenutku baš i nije previše bitno. Politika je trenutno prilično ograđena od zbivanja na nogometnoj sceni, a to puno govori i programu koji se nudi. Do kada će to trajati? Iako Uefa po defaultu ne trpi uplitanje političke u nogometnu vlast, i Fuchs najavljuje da bi u ovom slučaju moglo doći do iznimke.

"Ministarstvo je, kao i ja osobno, već više puta izreklo stav da očekujemo od HNS-a da napravi red u svojoj kući. To je sukladno Zakonu o sportu", ističe ministar, dodajući da se jasno zna tko je odgovoran za donošenje odluka o upisu promjena unutar udruge HNS.

"Za tumačenje ovih paralelnih institucija koje su se pojavile nadležni su službe Grada Zagreba te Ministarstvo uprave RH."

Igor Štimac od Ministarstva uprave zatražio je izuzeće zagrebačkog Ureda za državnu upravu, želeći da neki drugi, nepristrani ured preuzme izvještaj s Izvanredne skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Ne znam postoje li elementi pristranosti, ali očekujem da se postupa isključivo u skladu sa zakonskim propisima."

Fuchs je istaknuo i da Uefa u načelu traži odmak države od sportskih pitanja.

"Mi ne namećemo kandidate niti imamo utjecaj na taj segment. No, pretpostavljam da će Uefa ovaj put reagirati i tražiti da se stanje sredi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara