VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Je li ovo najbolji dres na svijetu? Potpisali su ga Van Basten i Dražen Zečić

Je li ovo najbolji dres na svijetu? Potpisali su ga Van Basten i Dražen Zečić
Foto: Facebook

HUMANITARNA akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" u punom je zamahu.

Proteklih dana mogli smo u Facebook grupi vidjeti dresove hrvatskih i svjetskih nogometnih ikona. Mnogi od njih su bili potpisani, neki čak nošeni i na utakmicama, ali jedan dres istaknuo se kao apsolutno najkultniji artikl cijele akcije.

Radi se o dresu kojeg je hrvatski glumac Vedran Mlikota nosio na oproštajnoj utakmici Zvonimira Bobana, kada su na njoj pored nogometaša nastupila i poznata imena s estrade.. 

Dres osim jedinstvenog dizajna sadrži i kultne popise. Tako na njemu možete pronaći iznimno rijetke popise legendi poput Van Bastena, Desaillyja, Redonda, Prosinečkog, Bobana ili Rijkaarda. Uz njih, na dres su se potpisali i Dražen Zečić, Goran Karan, Boris Novković i druge domaće estradne zvijezde.

Drugim riječima, u ovom trenutku na svijetu postoji dres koji je poznati glumac nosio na oproštaju najvećeg hrvatskog kapetana svih vremena, a na njemu jedan uz drugog stoje potpisi Marca Van Bastena i Dražena Zečića. Postoji li ikonskiji dres od ovog?

Dres je dosad postigao cifru od tri i pol tisuće kuna.

Podsjećamo, udruga Dinamo to smo mi je odlučila pomoći Klubu roditelja nedonoščadi Palčići pri nabavi potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, kamo su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta čije će sportske rekvizite uskoro nuditi na tomboli.

Na Facebooku su otvorili grupu kako bi pravovremeno informirali sve zainteresirane oko vijesti vezanih uz akciju, ali vjerojatno nisu ni sanjali kojom brzinom će se ova priča zakotrljati. U samo nekoliko dana u grupu je ušlo preko deset tisuća ljudi koji su samoinicijativno pokrenuli kampanju u kojoj nude vlastite sportske rekvizite, dresove i ostale memorabilije, a sav novac uplaćuje se na račun Palčića.

Dosad se prikupilo čak tri i pol milijuna kuna od potrebna četiri. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara