CRO COP

Jedan od najbrutalnijih high-kickova Cro Copa i danas je hit. Šokirao je i Fedora

Jedan od najbrutalnijih high-kickova Cro Copa i danas je hit. Šokirao je i Fedora
Foto: PRIDE / Mirko FIlipović, Facebook

PRIJE nekoliko mjeseci Mirko Filipović je na Facebooku objavio video svog nastupa u Prideu, japanskoj MMA organizaciji koja je popularizirala slobodnu borbu u Hrvatskoj. Zbog Mirkovih borbi u legendarnoj dvorani Saitama spavali smo kraće, a Mirko nas je na to podsjetio snimkom iz 2004. godine, kada je na Prideovom Final Conflictu brutalno nokautirao Alexandera Emelianenka. Snimka je i danas hit na društvenim mrežama.

Ruski borac i mlađi brat Fedora Emelianenka, jednog od najvećih Cro Copovih rivala, više puta je kazao da nije želio ući u tu borbu. Mirko ga je unakazio svojim najjačim potezom, lijevim high-kickom, pa dokrajčio na podu ground-and-pound udarcima. Prije nokauta Alexander je Mirka pogodio koljenom u glavu, ali mu nije puno naštetio.

Stariji brat Fedor doživio je šok kada je vidio scenu iz ringa, dok se u svlačionici pripremao za svoj meč. 

"I danas me u intervjuima pitaju o tom meču, pao si na način koji se pamti. Nitko te nije tjerao da uđeš u ring, pričalo se o mom meču s Mirkom za obranu pojasa, ali on je potom izgubio od Randlemana. Ti si vidio priliku, iako smo te odgovarali od te borbe. Nisi bio spreman, imao si višak kilograma i pio si alkohol", napisao je Fedor 2017. godine u otvorenom pismu vlastitom bratu, s kojim je kasnije zahladio odnos.  

Snimka Mirkovog nokauta i 16 godina kasnije komentira se i dijeli putem društvenih mreža. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara