Boks

Jedan od najvećih boksača svih vremena ima koronavirus

Jedan od najvećih boksača svih vremena ima koronavirus
Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERTO DURAN, nekadašnji boksački prvak, ima koronavirus. 

"Upravo su stigli rezultati i potvrđeno je da moj otac ima koronavirus. Nema ozbiljnije simptome, osjeća se kao da ima prehladu. Nije na intenzivnoj, nije na respiratoru, u bolnici je i liječnici samo prate njegovo stanje", objavio je Robin, sin 69-godišnje boksačke legende iz Paname, države u kojoj je skoro 30 tisuća zaraženih smrtonosnim virusom.

Duran je jedan od najvećih boksača svih vremena. Borio se čak 34 godine i tijekom tog perioda bio je prvak u čak četiri različite težinske kategorije: lakoj, velteru, supervelteru i srednjoj. Associated Press proglasio ga je najboljim borcem lake kategorije u 20. stoljeću, a magazin The Ring ga je 2002. godine svrstao na peto mjesto boksača prošlog stoljeća. 

Embed from Getty Images

Triput se opraštao od boksa - 1980., 1984. i 1988. godine, ali bi se na kraju uvijek vratio u ring. Sve do siječnja 2002. godine kada je u 50. godini doživio tešku prometnu nesreću nakon koje mu je operacijom spašen život. 

Karijeru je završio sa 103 pobjede i 16 poraza. Ostvario je čak 70 pobjeda nokautom i jedan je od najvećih udarača u povijesti. Posebno ga se pamti po rivalstvu sa Sugar Ray Leonardom, američkim boksačem s kojim je 80-ih godina prošlog stoljeća odradio tri spektakularne borbe u kojima je ostvario jednu pobjedu.

O njemu je snimljen i film "Ruke od kamena" koji govori o tome kako su Duran i legendarni trener Ray Arcel utjecali jedan drugome na karijere i živote.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara