Sletjeli u Grčku: Jelavić ipak predvodi napad!

Foto: Cropix / Damir Krajač

NEŠTO prije deset sati  reprezentacija je s Plesa krenula put Grčke. U zračnu luku u Ateni sletjeli su bez problema, nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu. Prema posljednjim informacijama, kao i izvještajima s jučerašnjeg treninga, Bilić je odlučio suprotstaviti se Santosu s Jelavićem u vrhu napada, iza kojeg bi trebao biti povučen Eduardo, a Mandžukić će prijetiti s desnog krila. Izbornik se, dakle, odlučio za varijantu s jednom dominantnom špicom koja može zadržati loptu te drugom koja je u biti polušpica, ubacuje se i profitira od posla koju obavlja prva.

"Očekujem da ćemo igrati u vrhu ili ja, ili Kale. Tko god od nas bude igrao, dat će sve od sebe", rekao nam je Jelavić koji još uvijek čeka prvi pogodak u kvalifikacijama.

"Nije mi teško nositi se s pritiskom, profesionalac sam. Pritiska zapravo ni nema. Grci će igrati svoju igru,  mislim da neće odstupati od toga. Znamo da smo kvalitetniji, samo moramo biti strpljivi i prvi zabiti. Ne treba razmišljati na način da imamo popravni nakon ovoga", dodao je Jelavić od kojeg se očekuje šukerovska uloga.

Možda će mu Šuker udijeliti koji savjet u avionu, u koji je ušao sa Zdravkom Mamićem. Nadamo se, bez oporezivog tereta.

"Ne bojimo se ničega, oni moraju zabiti gol, mi idemo bez pritiska", kaže Niko Kranjčar.

"Imamo snage i kvalitete da pobijedimo, ali i s remijem imamo šansu i to nas rasterećuje. Oni moraju ganjati pobjedu, ali imamo želju da dolje sve riješimo. Grci godinama igraju isti nogomet, to nije ljepota za oči, ali stalno su u vrhu nogometa. Bit će tvrdo kao u Maksimiru."

Situacija u Grčkoj ne brine reprezentativce.

"Pa ne idemo se mi dolje tući po ulicama. Bit ćemo u hotelu", kaže Pletikosa.

"Nadamo se da nećemo primiti gol, dobro smo se pripremili i svjesni smo što nas čeka. Dobra je stvar što nema Ninisa, bio je najopasniji njihov igrač u kvalifikacijama. Dobro poznajem Samarasa, Gekasa i Salpingidisa, moramo biti spremni na prekide i kontre. Vidjet ćemo sutra u kakvoj sam formi. Dobar sam, imam samopouzdanja, ali svaka utakmica nosi nešto novo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara