Jelušić bez druge vožnje

Jelušić bez druge vožnje

 U AUSTRIJSKOM Söldenu započela je nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Nakon prve vožnje veleslaloma skijašica vodi Finkinja Tanja Poutiainen, dok naša Ana Jelušić nije izborila drugu vožnju.

Tanja Poutiainen bila je najbrža u prvoj vožnji u Söldenu, a za vrat joj puše Austrijanka Kathrin Zettel, koja je bila sporija za samo 15 stotinki. Treće mjesto zauzima prošlogodišnja pobjednica u Söldenu i osvajačica malog Kristalnog globusa u veleslalomu, Talijanka Denise Karbon, koja je bila sporija od Poutiainen za 64 stotinke.

Nažalost, Ana Jelušić nije uspjela izboriti nastup u drugoj vožnji. Vozila je sa startnim brojem 63, a za Poutiainen je zaostala 3 sekunde i 45 stotinki, što je na kraju bilo dovoljno za 43. vrijeme prve vožnje.

Odlične su nastupe ostvarile dvije skijašice s višim startnim brojevima. Švicarka Lara Gut stigla je sa startnim brojem 37 do četvrtog mjesta prve vožnje, zaostavši za Finkinjom 82 stotinke sekunde, a šest stotinki sporija od nje bila je Austrijanka Andrea Fischbacher na petom mjestu. Imala je startni broj 26.

Druga vožnja počet će u 12.45 sati, a postavljač staze je otac i trener Šveđanke Anje Pärson, koja je u prvoj utrci bila šesta (+0.95).

U nedjelju je u Söldenu na rasporedu i veleslalom skijaša na kojem će od naših predstavnika nastupiti Ivica Kostelić.

Svjetski kup, skijašice, veleslalom u Söldenu, prva vožnja (trenutni poredak):

1. Poutiainen (Fin) 1:09:83

2. Zettel (Aut) +0.15

3. Karbon (Ita) +0.64

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.Gut (Švi) +0.82

5. Fischbacher (Aut) +0.88

6. Pärson (Šve) +0.95

7. Rienda (Špa) +0.96

8. Hosp (Aut) +1.07

9. Pietilae-Holmner (Šve) +1.10

10. Vonn (SAD) +1.30

...

43. Jelušić (Hrv)  +3.45

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara