SPORTAŠI PROTIV RASIZMA

Joshua: Virus je postao pandemija i izvan kontrole je. Ne zove se covid, nego rasizam

Joshua: Virus je postao pandemija i izvan kontrole je. Ne zove se covid, nego rasizam
Foto: Getty Images

PROSVJEDI pokreta Black Lives Matter nakon policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda proširili su se i izvan Amerike, a na njima sudjeluju tamošnji tamnoputi sportaši.

Tako je svjetski boksački prvak Anthony Joshua u svojem rodnom Watfordu na okupljanju pročitao pjesmu i održao inspiriran govor pred stotinama ljudi.

"Virus je proglašen pandemijom i izvan kontrole je. Ali ne govorim o covidu-19. Virus o kojem govorim zove se rasizam", rekao je 30-godišnji Britanac, vlasnik pojaseva svjetskog teškaškog prvaka prema IBF, WBA i WBO verzijama.

"Stojimo ujedinjeni protiv virusa koji je bio ključan u oduzimanju života, života mladih, starih, bogatih, siromašnih. Virus se ne ispričava i širi se po svim sektorima", rekao je Joshua, javlja BBC.

Boksački as na prosvjedu se pojavio na štakama i sa zaštitnim povezom preko lijevog koljena, koje je ozlijedio prošlog tjedna na treningu.

"Liječnici će ga još pregledati, ali nije ništa ozbiljno. Povez nosi kao mjeru opreza na savjet fizioterapeuta", objasnio je njegov glasnogovornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara