JOSIP ČORAK U FINALU SP ZA HRVAČE VETERANE

Nakon što je jučer na Svjetskom prvenstvu za hrvače veterane u slobodnom načinu, koje se u konkurenciji 300 hrvača iz 38 zemalja, održava do 3. kolovoza u Budimpešti, Josip Čorak sa 9:0 nadvisio Mađara Ferenca Houdija, danas je sa 5:1 pobijedio i njegovog zemljaka Janosa Seresa i time izborio prvo mjesto u skupini i plasman u finale gdje ga sutra očekuje pobjednik druge skupine Latvijac Rancas.

Plasmanom u finale 60-godišnji Čorak je nadmašio uspjeh kojeg je postigao lani na veterenskom Svjetskom prvenstvu slobodnim načinom u Teheranu kada je osvojio brončano odličje.

Pored Čorka na Svjetskom prvenstvu nastupa i Franko Pekeč koji je u prvom kolu kategorije do 69 kilograma i u konkurenciji hrvača od 50 do 56 godina poražen od bivšeg višestrukog svjetskog i europskog prvaka Mađara Imre Jaszkaia, ali je zato u drugom kolu savladao Japanca Hashimota i ukupno zauzeo peto mjesto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo u Budimpešti slobodnim načinom ipak je samo odlična prigoda za provjeru spremnosti naših hrvača veterana pred nastup na SP u "njihovom" grčko-rimskom načinu, koje će se idućeg tjedna održati u Odesi, i na kojem Čorak brani zlatno, a Pekeč brončano odličje osvojeno prošle godine na SP za veterane u Zagrebu.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara