HRVATSKA ATLETIKA

Joško Vlašić odgovorio treneru Sandre Perković: Ako pišaš, ne radi to uz vjetar

Joško Vlašić odgovorio treneru Sandre Perković: Ako pišaš, ne radi to uz vjetar
Screenshot: HRT

EDIS ELKASEVIĆ, trener Sandre Perković, nakon bronce na Svjetskom prvenstvu u Dohi prozvao je Hrvatski olimpijski odbor zato što Blanki Vlašić financira dva trenera, a dvostrukoj olimpijskoj pobjednici u bacanju diska tek jednog. Nije se dugo čekao odgovor Joška Vlašića kojeg su objavile Sportske novosti, a mi ga prenosimo u cijelosti. 

1. Čestitke Sandri, njemu i stožeru za sjajnu broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

2. Čudno da se nakon bronce u svom nezadovoljstvu obrušio na Blanku i njene trenere, jer je ista situacija bila i kad je Sandra osvajala zlata, pa ga mi nismo “ometali”.

3. Čudno je i to što vrlo dobro zna što znači biti najbolji na svijetu i koliko je to u atletici teško; a Blanka na svjetskim prvenstvima ima četiri zlatne medalje (po dvije na otvorenom i u dvorani) te tri srebra (dva na otvorenom i jedno u dvorani), kao i jednu dvoransku broncu. Zar je to malo?

4. Blanki pripada titula najbolje atletičarke svijeta, dva puta najbolje Europljanke te najbolje sportašice svijeta po izboru sportskih novinara, što u ženskoj konkurenciji nitko kod nas još nije dosegnuo.

5. Blanka ima najvrjedniji atletski rezultat u Hrvatskoj; 208 cm i samo 1 cm od svjetskoga rekorda.

6. Kada govorimo o trenerima, razlika između Bojana Marinovića i mene i njega je u tome što smo mi s Blankom od samog početka, a on je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja. Želim mu da u godinama koje dolaze nekoga momka u bacanju kugle od 13 m dovede do 23 m.

7. U atletskim krugovima normalna je situacija da trener ulazi u postotak nagrada s natjecanja svoga pulena i na taj način sudjeluje i u dobrim ishodima zajedničkog rada. Ako je takav odnos uspostavljen u njegovu slučaju, onda njegov novac nije problem. Ako to nije slučaj, onda treba pokucati na obližnja vrata.

8. Ima mnogo dobrih narodnih poslovica koje bi mogle opisati ovaj slučaj. Padne mi jedna kineska: ''Ako pišaš, ne radi to uz vjetar.''

9. Čestitka Sandri, njemu i stožeru na sjajnoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Dohi.", stoji u devet točaka koje je Joško Vlašić uputio Elkaseviću. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara