BARCELONA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA

"Jučer sam šetao krave u svom selu, a danas vodim najbolje nogometaše svijeta"

"Jučer sam šetao krave u svom selu, a danas vodim najbolje nogometaše svijeta"
Foto: Gulliver / Getty Images

QUIQUE SETIEN, novi trener Barcelone, predstavio se na Camp Nouu. Nasljednik smijenjenog Ernesta Valverdea tamo je potpisao ugovor do ljeta 2022. a prezentaciju je održao nakon što je vodio prvi trening u novom klubu. 

Predstavio ga je predsjednik Josep Maria Bartomeu: "Prije svega, želim se zahvaliti Quiqueu što je prihvatio ovaj izazov. Klub poput Barcelone uvijek nosi svoje probleme, ali i nagrade. Znamo Quiquea i njegov način igranja. On jako pazi na stil igre i u tome se slažemo. Zahvalni smo Ernestu Valverdeu za sve što je učinio s nama u ove dvije i pol godine. Uživali smo i pobjeđivali zajedno i na tome mu moramo zahvaliti. Ovaj potez smo povukli jer igra nije bilo dobra, iako rezultati jesu. Ljetos smo s Ernestom razgovarali jako iskreno i bili uz njega, a zadnjih dana smo razgovarali o nekim neprimjerenim stvarima. Sada smo odlučili napraviti promjenu jer smo usred sezone i trebalo nam je pojačanje. S ovim novim zamahom i dinamikom težimo osvajanju prvenstva, Lige prvaka i Kupa kralja."

Quique Setien je zatim dobio riječ: "Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsjedniku i najbližim suradnicima na prilici koju su mi pružili. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje. Vrlo sam emotivna osoba i danas je veoma emotivan dan za mene. Pokušat ću na igrače prenijeti entuzijazam i želju koje imam. Jučer sam šetao s kravama u svom selu, a danas u Barceloni treniram najbolje igrače na svijetu. S Valverdeom sam uvijek imao dobar odnos, korektan je, cijenim posao koji je obavljao, njegova načela. Možda je poraz u Superkupu imao posljedice, ali moram mu zahvaliti na poslu koji je obavio i na momčadi koju mi je ostavio. Razgovarao sam s igračima, ostvarili smo prvi kontakt i predispozicije su izvanredne. Siguran sam da ćemo se brzo prilagoditi."

Setien je odgovorio na kritike da igra previše ofenzivno.

"Imam vrlo jasna načela. Uvijek saslušam sve, ali teško će mi itko iz glave izbaciti ono u što sam uvjeren. Prvi će braniti svoje igrače i umrijeti za svoje ideje. Barca će nastaviti svojim putem, a mi ćemo pokušati poboljšati sve što možemo. Moj cilj je osvojiti sve što se može osvojiti. Nemam drugog način da se svake godine poboljšavam i osvajam sve trofeje, osim da igram dobro. Najbolji način za pobjedu je igrati dobro."

Zna se tko i pod novim trenerom ostaje glavni.

"Već sam rekao, ne samo njemu. Nemam problema reći da sam uživao zadnjih 12 ili 14 godina gledajući na televiziji ove igrače. Uživao sam u njihovom nogometu. Danas počinjem trenirati najboljeg igrača na svijetu i njegove suigrače. Još uvijek nisam svjestan što to znači, ali rekao sam i njemu i drugima: Jedno je divljenje koje imam prema vama, Messi je Messi, Busquets je Busquets, Pique je Pique, ali svatko mora znati svoje mjesto. Uvjerit ćete se da sam veoma izravna osoba, ne hodam po oblacima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara