Jurčić: Zadar je uvijek neugodan za Dinamo

Tekst: I.G.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

U PETOM prvenstvenom kolu Dinamo gostuje u Zadru. Nakon uvjerljive pobjede protiv Heartsa u pretkolu Europske lige, Modri imaju razloga za optimizam.

"Želimo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima, a u tome će nam pomoći i pozitivna atmosfera u i oko kluba. Zadar nam je uvijek neugodan protivnik koji ima dodatni motiv protiv Dinama. To je momčad koja se sastoji od iskusnih igrača i mladih talenata. Mi ćemo neke igrače pokušati odmoriti i još ne znam koji će sastav istrčati u Stanovima", rekao je trener Krunoslav Jurčić na konferenciji za novinare.

Zadar zauzima dobro sedmo mjesto na ljestvici, a pobjeda prtiv Hajduka na Poljudu Dinamu daje razlog za dodatni oprez.

"Nakon Salzburga podigli smo raspoloženje pobjedama nad Sesvetama i Osijekom. Igrači su zadovoljni svojim predstavama i formom. To bi trebalo biti ključno u nastavku sezone."

O ispadanju iz Lige prvaka Jurčić nije želio previše govoriti. Iako mu je žao zbog tog propusta, smatra da je za Dinamo bolje da nastupa u Europskoj ligi.

"Europska liga je optimalna za nas i za ovu momčad. Trebalo je vremena da stvari sjednu na svoje mjesto, pogotovo kod nekih igrača koji su tada izlezili iz osobnih kriza, privatnih ili profesionalnih, ko Mandžukić ili Papadopoulos", dodao je Jurčić.

Surać: "Najslađe je uzeti bod Dinamu"


Momčad Dalibora Zebića nadaju se da mogu ponoviti igru iz Splita kad su porazili Hajduk, a šansu traže i u izostancima nekih igrača Dinama koji su ozlijeđeni ili umorni od utakmice u četvrtak.

"Uvijek je velika inspiracija kad u Zadar stiže Dinamo. Bit će pun stadion uz glasno navijanje i puno uzbuđenja", najavio je kapetan Zadrana Jakov Surać za Zadarski list.

"Više ni ne znam koliko sam utakmica odigrao protiv Dinama, ali uvijek je isto...Najslađe je kad ih pobijedimo ili bar uzmemo bod. Respektiramo ih ali i oni su svjesni da im je uvijek teško igrati u Stanovima. Možemo uspijeti samo ako odigramo dobro i koncentrirano u obrani. To je ključ svega.", dodao je Surać.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara