Jurčić: Želim fajtersku utakmicu, želimo uzeti bodove u Ligi prvaka!

Jurčić: Želim fajtersku utakmicu, želimo uzeti bodove u Ligi prvaka!

Foto: AFP

U MAKSIMIRU se užurbano slažu kulise Lige prvaka i sve je više-manje spremno za novi meč - osim pojedinih igrača Krune Jurčića. Baš kao i De Boer, i Jurčić ima problema sa sastavljanjem momčadi. Ipak, dobra je vijest da će Milan Badelj i Mateo Kovačić danas trenirati tako da postoji šansa da budu u kadru za sutrašnju utakmicu.

"Očekivanja su velika, ukalkulirali smo i mi neke bodove u Ligi prvaka. Želimo ih zabilježiti, a Ajax je protivnik gdje moramo tražiti svoje šanse. I mi i oni imamo problema s ozljedama... Kod nas su prognoze ipak optimistične, Badelj i Kovačić će danas trenirati punim intenzitetom, a večeras ćemo znati mogu li nastupiti."

"Igrat ćemo hrabro, pokušat ćemo raskopati igru Ajaxa i na takav način doći u priliku da nametnemo svoj stil i elemente gdje mislimo da smo jači."

Gdje je to Dinamo jači, pitali smo trenera. Dakako, Jurčić nije želio otkrivati taktiku...

"Igramo na domaćem terenu i kroz agresivnost ih moramo ugroziti. O drugim detaljima ne želim."

Dva je puta Jurčić bio bolji od Franka de Boera iste godine (1998). Na Parku Prinčeva Hrvatska je svladala Nizozemsku, a Dinamo Ajax u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam razmišljao o tome, ali hvala što ste me podsjetili. Taj podatak ne znači mi ipak puno u pogledu sutrašnje utakmice. Imali smo i dosta sreće u Amsterdamu, pojavio se Josip Šimić, takvi igrači ti trebaju u takvim utakmicama. Nadam se da ću i ja sutra imati inspirirane igrače."

Ponajprije će Jurčiću trebati raspoloženi napadač.

"Ne bih govorio samo o napadačima, makar bih volio da golgeteri uđu u formu, makar jedna špica. Na ovakvom nivou natjecanja, treba nam realizacija, ne možemo si dopustiti promašaje."

"Ponovit ću da je svaka utakmica u Ligi prvaka za nas praznik. Dat ćemo maksimum, vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Nešto će ovisiti i o našem protivniku. Veći sam optimist nego protiv Lyona ili Reala, jer je Ajax objektivno slabija ekipa. To je naša šansa za bodove."

De Boer je ostao bez svog ključnog napadača, Islanđanina Kolbeinna Sigthorssona.

"Pokušao ga je zamijeniti Bulikinom, ali nije bilo dovoljno. Potom je na to mjesto prebacio veznjaka de Jonga, ali niti s tim nije zadovoljan. Mislim da će de Jong ipak igrati u špici. Imaju i Sulejmanija, zanimljiv igrač. Ajax je klasična nizozemska škola gdje puno veznjaka završava napade."

Sammir se osvrnuo na poraz u Zadru i Mamićeve kritike: "Mamić je gazda i dobro mi je došlo možda čuti kritiku. Nemam tu što komentirati. Lani u ovo vrijeme bio sam u boljoj formi, ali spreman sam i želim opet pomoći Dinamu. Možemo igrati s Ajaxom i očekujem pobjedu. Vjerujem da ćemo odigrati dobar nogomet. Dva-tri puta sam igrao protiv njih, tamo smo ih dobili, vrijeme je za pobjedu u Zagrebu. Poraz u Zadru nije nam dobro sjeo, uvijek je tako kad izgubiš. Ali sutra očekujem puno bolju predstavu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara