Juventus zbog Kine želi mijenjati termine utakmica Serie A

Juventus zbog Kine želi mijenjati termine utakmica Serie A
Foto: EPA-EFE

JUVENTUS je pozvao vodstvo Serie A da počne razmatrati promjenu odigravanja utakmica zbog sve većeg interesa azijskog tržišta, osobito Kine.

"U tom aspektu jako kasnimo s Premiershipom. Moramo naći pravi balans između domaće i globalne publike. Nije tu samo riječ o terminima odigravanja utakmica nego i o televizijskim pravima i dogovaranju što boljih uvjeta", rekao je član Juventusove uprave Giorgio Ricci.

Od kad je Cristiano Ronaldo došao u Juventus prošle godine za 117 milijuna eura popularnost Juventusa je u svijetu porasla za 16 posto, a na društvenih mrežama, uključujući i kineski Weibo, čak 59 posto. Talijanski prvak u tome vidi priliku za golemu zaradu, ali mu ne ide na ruku činjenica da većina utakmica Serie A u Kini počinje u ponoć ili čak kasnije.

Vodstvo talijanske lige razmatra odigravanje nekoliko utakmica u Kini, ali ne u skoroj budućnosti. Termini utakmica neće se mijenjati sigurno do 2021. godine kad ističe postojeći ugovor o pravima na prikazivanje utakmica. Do 3. kola Serie A se igra od 18 sati zbog velikih vrućina, a nakon trećeg kola se jedna utakmica subotom igra od 15 sati te nedjeljom od 12:30 što je prihvatljivije za azijske navijače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara