Juventusovi navijači spremaju osvetu za Heysel

GRADONAČELNIK Torina Sergio Chiamparino uputio je apel navijačima Juventusa da se suzdrže od "bilo kakve osvete" spram pristalica Liverpoola koji u srijedu dolaze u Torino na uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka.

Liverpool dolazi na Juveov stadion Delle Alpi po prvi puta od tragedije na Heyselu 1985. u kojoj je poginulo 39 navijača Juventusa.

Liverpoolovi navijači pokušali su se na prvoj utakmici u utorak na Anfieldu pomiriti sa Juveovim najvatrenijim pristalicama, što su ovi većinom odbili najavljujući da bi u uzvratu moglo doći do velikih nereda ako u Torino dođu engleski navijači.
Internetske stranice Juventusovih navijača prepune su prijetnji, najčešća riječ je "vendetta" (osveta), a ima saznanja da je policija već ubacila pripadnike svoje elitne postrojbe "Digos" među Juventusove "ultrase".

Liverpoolu je ponuđeno 3.800 ulaznica za dvoboj u Torinu, a navodno je od tog kontigenta ostalo neprodano više od tisuću karata jer se i Englezi boje izgreda u Italiji. Onima koji ipak dođu u Torinu policija će dijeliti letke sa lokacijama u gradu na kojima će biti zaštićeni velikim brojem snaga sigurnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara