Kad se pojavi Usain Bolt, tulum može početi

Kad se pojavi Usain Bolt, tulum može početi

Foto: AFP

USAIN BOLT stigao je u Južnu Koreju, i fešta je mogla početi. Uz sve, još mu je ovih dana bio i rođendan. Sretan rođendan, jurilico - stajalo je na transparentu za doček. Gdje god da se pojavi, munja s Jamajke spremna je za tulum. Tako bi trebao biti i na stazi, makar je u ovoj godini tek šesti najbrži stometraš...

Publici je poručio da se zadovolji s 9.70 (najbrže je ove godine trčao 9.88) i  uoči starta SP-a u Daeguu samopouzdano je najavio novi paket zlatnih medalja:

"Uvijek imam samopouzdanja. Ove godine nisam izgubio ni jednu utrku i moj je cilj obraniti sva tri svjetska naslova otprije dvije godine u Berlinu", rekao je Bolt.

Njegov sunarodnjak Asafa Powell na stotki mu bježi osam stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne zabrinjavam se zbog toga. Isto je bilo u Berlinu prije dvije godine. Neki atletičari dobro trče odmah na startu sezone, neki bolje pri kraju. Računaju se najviše rezultati na velikim natjecanjima. Uostalom, sa svojim trenerom uvijek na taj način nastojim tempirati formu. Svi moji trenažni programi postavljeni su tako da top-formu dosegnem na najjačem natjecanju u godini."

Bol također kaže da nema nikakvih problema s ozljedama pa tako niti s leđima zbog kojih je lani sezonu završio prije kraja, te da vjeruje kako će Asafa Powell, u izostanku ozlijeđenog Tysona Gaya, biti njegov najveći rival.

"Asafa je oduvijek dobar atletičar. Trči brzo već dugi niz godina i definitivno zaslužuje respekt zbog vlastitih postignuća", kaže 24-godišnji šampion.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara