Kad se namire HNS, igrači i sponzori, navijači će dobiti mrvice: "2500 karata po utakmici"

Foto: AFP

NAVIJAČI hrvatske nogometne reprezentacije već kuju planove za lipanj, kada će naši u Poljskoj odigrati (barem) tri utakmice.

Do Eura je ostalo šest mjeseci i kusur dana, a onima koji planiraju prema sjeveru Europe, uz sklapanje budžeta opsesija će postati i ulaznice. Stanje s dragocjenim papirićima za Index je pojasnio HNS-ov ticketing officer Nikša Martinac:

"Vidio sam da su neki portali počeli s objavama koliko ćemo karata dobiti, ali to će se saznati tek u četvrtak i petak", pojašnjava Martinac:

"Na Euru će svi stadioni imati manji kapacitet od stvarnog"

"Istina je da svaki Savez ima pravo na 16 posto ulaznica od kapaciteta, ali bitno je naglasiti da je to na osnovi prosječnog kapaciteta u poljskim ligama. Broj karata koje će biti puštene u prodaju za Euro bit će manji i do pet tisuća po utakmici, a najveći dio od tog tzv. novog prostora ode na novinarsku tribinu, jer stadion na kojem se igraju utakmice poljske lige nije predviđen za toliki broj novinara koliko će ih doći na Europsko prvenstvo, zbog čega se pola glavne tribine mora preuređivati."

Martinac se ipak dotaknuo i nekih brojki: "Uzmemo li da je prosjek kapaciteta poljskog stadiona 40-ak tisuća ljudi, pretpostavljam da će HNS po utakmici dobiti između 6500 i 7000 ulaznica. Od toga će otprilike 3000 dobiti igrači, bivši reprezentativci, Savez, županijski savezi i sponzori, klubu navijača Uvijek vjerni pripast će oko 1500, a sve ostalo, predviđam između 2000 i 2500 ulaznica ići će u prodaju preko javnog ždrijeba na Uefinoj službenoj stranici."

"Znamo da će biti problema. KN Uvijek vjerni ima 17 tisuća članova, a dobit će 1500 karata"

Interes među hrvatskom navijačkom vojskom već je sada višestruko veći. Ima li ikakve šanse da će se navedene brojke povećati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. lipnja 2008.: Beč su uoči tužne utakmice s Turskom preplavili hrvatski navijači

"Čisto sumnjam, takva je praksa već na zadnjih pet-šest velikih natjecanja. Možda i nije najkorektnije rješenje, ali tako je već godinama i to moramo poštovati. Svjestan sam da će biti problema za nabaviti ulaznicu..."

"Primjerice, Uvijek vjerni imaju 17 tisuća članova, a dobit će 1500 karata, pa će o dobitnicima odlučivati vjernost, broj odlazaka na utakmice i slično", kaže Martinac.

Najviše će problema imati Englezi. Nije ih bilo u Austriji i Švicarskoj, a očekuje se da će ih u Ukrajinu stići više od 100 tisuća.

"Engleski nogometni savez također se buni zbog ulaznica, ali ne zbog utakmica u skupini nego onih u četvrtfinalu. Tu je određeno fiksno pet tisuća karata svakom Savezu, a Uefa je prilagodila tu kvotu prema najmanjem stadionu, s obzirom da se unaprijed ne može znati tko će gdje igrati. I tu nastaje problem, jer Englezi moraju prodati ulaznice do kraja mjeseca", za kraj će Martinac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara