POGIBIJA KOBEA BRYANTA

"Kad se porežem, teče crno-crvena krv": Kobe je obožavao Milan i Rossoneri njega

"Kad se porežem, teče crno-crvena krv": Kobe je obožavao Milan i Rossoneri njega
Foto: AC Milan

"UVIJEK kažem da kada porežem lijevu ruku teče crveno-crna, a iz desne ljubičasto-zlatna krv".

Tako je Kobe Bryant objašnjavao svoju ljubav za nogometnog velikana iz Milana, uspoređujući je samo s onom prema košarkaškim gigantom iz LA-a u kojem je proveo cijelu karijeru.

Jučer poginula košarkaška legenda doista je obožavala AC Milan i to ne kao slavni američki sportaš koji je pronašao mezimca u egzotičnom europskom sportu, nego kao istinski i privrženi navijač koji je to postao u ranom djetinjstvu.

Kada je Kobe Bryant imao šest godina njegov otac se 1984. nakon karijere u NBA-u s obitelji preselio u Italiju, točnije u Rieti, kako bi, poput mnogih friških NBA umirovljenika tada, u Europi odradio zadnji ugovor karijere. 

Tamo su on i obitelj ostali čak sedam godina, puno dulje nego što je planirao. Nakon dvije godine u središnjoj Italiji, prešao je u na sami jug u Reggio Calabriju, pa u Pistoiu i zatim u Reggio Emiliu na sjeveru zemlje, kako bi tamo igrao za Pallacanestro Reggianu. 

Cijela obitelj sjajno se snašla u Italiji, koju je selidbama upoznala od sjevera do juga, ali mali Kobe posebno je uživao na zadnjoj talijanskoj destinaciji. Reggio Emilia bila je dom Bryantovih posljednje dvije godine u toj zemlji (1989-91), a Kobe je košarku počeo trenirati tamo, u zadnjem talijanskom klubu svog oca. 

Međutim, Kobe se u Italiji nije navukao samo na košarku, nego i na "soccer", što uopće nije čudno. Jer sjajno se integrirao u Italiji, brzo je odlično naučio talijanski, pa je i njega obuzelo ludilo talijanske svetinje Calcija.

Posebno jer je buduća NBA zvijezda imala sreću živjeti u Italiji u vrijeme kada su Serie A s pravom nazivali "Nogometna NBA", a njena perjanica bio je Milan. 

Kobeova zaluđenost Milanom nije prestala ni kada se s obitelji vratio u SAD niti kada je postao jedan od najboljih košarkaša u povijesti. Rossoneri su se ponosili time što je takav globalni superstar njihov vatreni navijač, pa su naravno ostali užasnuti viješću o Bryantovoj pogibiji.

"Nemamo riječi kojima bi izrazili kako smo ostali šokirani kada smo saznali za tragičan odlazak Kobea Bryanta, jednog od najvećih sportaša svih vremena i navijača Rossonera. Naše misli su uz obitelji pogođene ovim tragičnom nesrećom. Kobe, zauvijek ćeš nam nedostajati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara