Kaká: Nakon transfera u Real bio sam uništen, pogubljen

Kaká: Nakon transfera u Real bio sam uništen, pogubljen

Foto: EPA

RICARDO Izecson dos Santos Leite (35), poznatiji kao Kaká, službeno se umirovio sredinom prosinca protekle godine.

Otkako je u dresu američkog Orlando Cityja rekao posljednje zbogom nogometu, nekoliko je mjeseci izbjegavao medijske istupe. Međutim, odlučio se oglasiti u brazilskim medijima.
 
Povjerio se kako i dalje žali što je početkom srpnja 2009. godine napustio Milan u kojem je izgradio svojevrsni kult ličnosti.
 
"Prihvatio sam poziv Real Madrida, ali poslije transfera sam bio uništen i nikada više nisam ponovio utakmice kakve sam igrao za Milan. Pogubio sam se. Cijela je Španjolska htjela vidjeti moja leđa, čak i Jose Mourinho s kojim nisam mogao surađivati. Nikada mi nije pružio prigodu kako bih dokazao da nisam zaboravio igrati nogomet. Dakle, nije postojala mogućnost da se vratim u formu koja me krasila u Milanu", otvorio je dušu i raskrinkao pozadinu četverogodišnje epizode u Real Madridu u kojem, nakon 120 službenih utakmica, nije opravdao klupsku investiciju vrijednu 65 milijuna eura. 
 
Istaknuo je kako mu je religija uvelike pripomogla u preboljenju kalvarije doživljene u španjolskom klubu. 
 
"Molio sam se svakoga dana. Marljivo sam trenirao, ali izgubio sam samopouzdanje. Shvatio sam da ne mogu s Joseom Mourinhom. Nismo bili kompatibilni i jedva sam čekao otići iz Real Madrida. Kasnije je Jose Mourinho izjavio da sam bio jedan od najboljih profesionalaca s kojima je surađivao. Premda je respekta bilo, naš je odnos bio vrlo kompliciran", otkrio je Kaká o svojem odnosu s portugalskim nogometnim stručnjakom koji je Realov šef struke bio od početka lipnja 2010. do konca lipnja 2013. godine.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara