Esport

Kako je smrt Emiliana Sale utjecala na FIFA-u, a kako na PES?

Kako je smrt Emiliana Sale utjecala na FIFA-u, a kako na PES?
FOTO: EPA-EFE

U petak 8. veljače identificirano je tijelo pronađeno u avionu početkom tjedna i potvrđeno je kako se radi o Emilianu Sali. Nogometni svijet još se oprašta od 28-godišnjeg Argentinca, a Nantes je zbog Sale povukao dres s brojem devet. Tragična smrt odrazila se i na popularne nogometne video igre FIFA-u 19 i PES 2019.

>Potresne scene iz Nantesa: Shrvani Vaha se rasplakao zbog jednog pitanja o Sali

>Nantes zbog Sale povlači dres s brojem 9: "Emiliano je ostavio trag"

EA Sports brzo je reagirao kada su igrači pokušavali zaraditi na prodaji kartica Emiliana Sale odmah nakon što je avion s kojim je putovao nestao s radara 21. siječnja. Smanjili su maksimalnu cijenu njegove kartice kako igrači ne bi njome mogli manipulirati i tako zarađivati. I nakon identifikacije tijela EA Sports je ponovo brzo reagirao, izrazili su sućut obitelji, Nantesu i Cardiffu te poduzeli sljedeće mjere: Sala je uklonjen iz momčadi Nantesa, njegova Ultimate Team kartica više se neće moći dobiti u paketićima, a cijena te kartice je zamrznuta. 

Screnshot: FUThead

Konami je u sklopu Data Packa 4 dodao Emiliana Salu u PES 2019 u dresu Nantesa. Fox Engine pokretač iskorišten je maksimalno, a Sala napravljen zaista vjerno do posljednjeg detalja. To je samo jedna od promjena u novom DLC-u za PES 19 koje između ostalog uključuju i osvježavanje igrača Celtica i Rangersa, ali i dodavanje novih kopački. Data Pack 4 dostupan je za besplatno preuzimanje za PC, PlayStation 4 i Xbox One. 

Screenshot: Trollfootball.me

FIFA i PES igrači su se na različite načine opraštali od Sale, često uz kompilacije najljepših pogodaka u igri upravo upravljajući s njegovim likom i dijeleći razne detalje i uspomene. 

Nogometne igre često na različite načine odaju počast veličinama tog sporta, bilo da se radi o aktivnim ili bivšim igračima. Najmlađi ljubitelji nogometa tako imaju priliku igrati i učiti o najvećima, koji su igrali prije njihovog vremena. Sigurno ćemo u nekim od budućih izdanja FIFA i PES igara u takvom svjetlu vidjeti i tragično preminulog Argentinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara