HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kako je Subašić povezao Sergija Ramosa, Bernarda Gulića i Memphisa Depaya?

Kako je Subašić povezao Sergija Ramosa, Bernarda Gulića i Memphisa Depaya?
Foto: Gulliver / Getty Images

TAKO ŠTO se legenda HNL-a, jedan od najvećih braniča ikad i superstar francuske lige mogu pohvaliti da im je slavni golman obranio penal. 

Sjajnim skidanjem kaznenog udarca napadaču Lyona u pobjedi Monaca 2:0, Danijel Subašić došao je do 19 obranjenih jedanaesteraca u karijeri.

Napominjemo da su ovdje ubrojani samo penali koje je Subašić obranio u regularnom dijelu susreta, a ne primjerice njegova herojstva prilikom raspucavanja nakon kraja utakmica u nokaut fazama, kao što su njegove obrane penala ljetos na SP-u.

Subašić do sada nije uspio zaustaviti ukupno 35 penala, što je i dalje sjajan skor za njega. Da je specijalist za obranu najtežih udaraca pokazuje time što je u karijeri obranio više od trećine lopti koje su prema njemu upućene iz penala. 

Od sinoć je na popisu njegovih žrtava, na kojem su najubojitiji napadači liga petice i euro-kupova: Wissam Ben Yedder, Alexandre Lacazette, Paco Alcacer... i spomenuti Depay.

Jednoj od najvećih zvijezda francuske lige Subašić je pročitao namjeru. Lyonov as pucao je u donji lijevi kut, koji je Monacov golman pokrio bacanjem u tu stranu i zaustavljanjem lopte.

To je Subašiću bio već četvrti obranjeni penal ove sezone, ali prvi u francuskom prvenstvu.

Tako je došao do čak osam skinutih jedanaesteraca otkako je u sezoni 2013/14 debitirao u Ligue 1. U navedenom razdoblju više penala od njega u jednoj od najjačih europskih liga obranio je tek Benoit Costil, koji je zaustavio deset pokušaja iz penala. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara