Kako je svjetski i europski prvak s Jugoslavijom ispao naivan i završio u zatvoru

Kako je svjetski i europski prvak s Jugoslavijom ispao naivan i završio u zatvoru
Foto: Guliver Image/Getty Images

DEJAN KOTUROVIĆ bio je odličan košarkaš. Imao je zavidnu klupsku karijeru, igrao je za Partizan, Virtus, Ulker, Albu, Baskoniju, a s reprezentacijom SR Jugoslavije bio je europski (1995.) i svjetski prvak (2002.)

Ipak, na privatnom planu život mu nije bio tako bajan. Prije nekoliko godina Koturović je završio u zatvoru zbog kupovine jednog automobila. Tu priču za MVP je ispričao trener subotičkog Spartaka Blagoje Ivić.

''Kada kupuješ auto koji košta 30 tisuća eura za pet, šest, sedam, onda znaš da nešto nije u redu i izbjegavaš kupovinu. Ali kada ti netko isti auto ponudi za 25 tisuća jer mu se žuri, ni ne pomisliš da nešto nije ok. Automobil je bio skinut s osiguranja i u jednoj rutinskoj provjeri na makedonskoj granici dolazi do komplikacija, a Kotur završava u zatvoru ni kriv ni dužan. Ali tako je to kad si javna osoba, razapnu te, provlače kroz novine, narod se hrani time, a čovjek apsolutno ništa nije bio kriv'', rekao je Ivić.

Koturović je i osim te priče imao loših epizoda s biznisom.

''Njegovi ugovori su stizali i do milijunskih, vjerujte mi. Prvo Partizan, medalje s reprezentacijom, Pariz, Ulker, Alba, Virtus,Baskonia... Ma sjajna karijera. Koliko je imao sjajnu karijeru toliko poslije nije imao sreće u biznisu. Prvo je doživio kolaps s jednom građevinskom firmom, onda i u pokušaju distribucije Ulkerovih proizvoda na ovo područje, a na kraju je ni kriv ni dužan završio u zatvoru'', priča Ivić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara