COPA AMERICA

"Kakvo je to prvenstvo Južne Amerike na kojem igraju Katar i Japan?"

"Kakvo je to prvenstvo Južne Amerike na kojem igraju Katar i Japan?"
Foto: EPA

PARAGVAJSKI izbornik Eduardo Berizzo, ljut nakon što njegova momčad u prvom kolu skupine Copa Americe nije uspjela pobijediti Katar (2:2) iako je imala dva gola prednosti, zapitao se kakvo je to prvenstvo Južne Amerike ako na njemu igraju reprezentacije iz Azije. 

Katar i Japan, koje je CONMEBOL, južnoamerička nogometna konfederacija pozvala kao goste na aktualnu Copu, nisu prve ni posljednje reprezentacije koje igraju prvenstvo Južne Amerike a da nisu iz tog dijela svijeta. Tamo je već nastupao SAD, a dogodine će gost biti Australija. 

Berizzu je to besmislica: "Mislim da bi jedino širenje broja sudionika koje bi imalo smisla, bilo ono da na Copi igraju reprezentacije iz svih Amerika, dakle Južne, Srednje i Sjeverne. Dapače, mislim da bi to bilo odlično natjecanje."

Naravno, Južnoamerikanci goste iz država koje nisu nogometne, ali jesu ekonomske velesile, zovu na Copu isključivo zbog financijskih razloga. Berizza to ne zanima: "Nikad nisam vidio da Europljani na svoje kontinentalno prvenstvo zovu Južnoamerikance."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara