Kalinić s Korčule poručio Englezima: Bit ću prvi napadač Blackburna!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAŠ reprezentativac u opširnom je razgovoru za Lancashire Telegraph emitirao je zadovoljstvo svojom prvom sezonom u Blackburnu.

Kalinić je na Otok "doplivao" iz splitskog Hajduka prošlog ljeta, potpisavši sa Roversima četverogodišnji ugovor. Uspio se već u svojoj prvoj sezoni izboriti za dobar status kod navijača. Započeo je 21 utakmicu i zabio sedam golova.

Menadžer kluba Sam Allardyce u početku ga nije forsirao, tvrdeći da mu je potrebno vrijeme za adaptaciju, no, s vremenom ga je sve češće postavljao u startnu postavu. Hrvatski napadač vjeruje da u budućnosti Blackburbu može dati i puno više.

"Normalno je da se radujem novoj sezoni, u kojoj želim u potpunosti dokazati da sam vrijedan regularnog igranja u Premier ligi kao glavni napadač momčadi. Spreman sam na težak i naporan rad, jer želim izboriti status prvog Blackburnovog napadača. Znam da to neće biti lako postići, ali uz naporno vježbanje je taj cilj dostižan. Tako bi povećao i svoje šanse za mjesto standardnog prvotimca u hrvatskoj reprezentaciji. Zahvalan sam na prilici koju mi je Blackburn ukazao, te želim u potpunosti opravdati povjerenje mog kluba", izjavio je Kalinić iz roditeljskog doma svoje djevojke u Hrvatskoj ekskluzivno za Lancashire Telegraph.

Upoznat je sa željom menadžera Allardycea da u ljetnom prijelaznom roku ojača napadačku liniju momčadi. Kaže da će na pripreme za nadolazeću sezonu doći fizički spreman.

"Prije tjedan dana sam završio s treninzima i započeo svoj godišnji odmor. Već u sljedećih nekoliko dana ću krenuti s temeljitim treninzima. Dobio sam program vježbanja od menadžera i učinit ću sve kako bih bio potpuno spreman za novu sezonu. Klupski treninzi započet će krajem ovog mjeseca. Idemo na pripreme u Austriju, a nakon toga ćemo u Engleskoj dovršiti pripremno razdoblje", raportira nogometaš rođen u Solinu.

Na kraju, osvrnuo se i na proteklu sezonu.

"Odvijala se u skladu s mojim očekivanjima. Kada sam tek pristupio Blackburnu, bilo mi je rečeno da u prvih šest mjeseci neću biti sasvim spreman za prvu momčad. I samom mi je bilo jasno da se moram prilagoditi na novu ligu i novu vrstu izazova. Bio sam strpljiv, znajući da u tih prvih šest mjeseci neću stalno igrati. Nastojao sam iskoristiti priliku znajući da će ona kad-tad stići. Zapravo je prošla sezona bila i bolja od očekivanja, jer sam puno igrao kako se sezona bližila kraju i zabio nekoliko golova", zaključio je Kalinić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara