Kalinić u Atleticu doživio počast rezerviranu samo za najveće

Kalinić u Atleticu doživio počast rezerviranu samo za najveće
Foto: Atletico Madrid

NIKOLA KALINIĆ (30) u Atleticovu dresu sljedeće tri godine nositi će devetku, jedini broj koji se u nogometnoj numeraciji može uspoređivati s mitskom desetkom.

U Atleticovoj povijesti vlasnici devetke bili su klupski velikani poput Josea Eulogija Garatea, Fernanda Torresa i Radamela Falcaa. I Mario Mandžukić, tijekom igračkog mandata između 2014. i 2015. godine, nosio je devetku madridskog kluba.

Nedugo nakon što ga je Milan prodao za 14,5 milijuna eura, Nikola Kalinić počeo se upoznavati s Atleticovom poviješću. Zaduživanjem devetke simbolično je poručio kako će preuzeti jednu od glavnijih odgovornosti u ekipi. Ionako je već naučio na težinu devetke koju je svojevremeno nosio u Hajduku, Blackburnu, Dnipru i Fiorentini.

"Izrazito sam sretan što sam došao u Atletico Madrid jer je riječ o uglednom klubu koji konstantno nastupa u Ligi prvaka i bori se za vodeće pozicije", izjavio je Nikola Kalinić u razgovoru za klupsku televiziju.

Svjestan napadačke konkurencije u vidu Antoinea Griezmanna, Diega Coste i Kevina Gameira, Nikola Kalinić obećao je maksimum.

"Ne volim previše pričati o sebi. Više preferiram da drugi pričaju. U svakoj utakmici dajem sve od sebe. Nadam se da ću igrati što češće, a već sam upoznao nove suigrače. Srećom, imam mnogo izvrsnih suigrača."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara