KAOS U LONDONU Više od 10.000 navijača Kölna probilo se na Emirates, tuklo s policijom i uriniralo po stadionu

KAOS U LONDONU Više od 10.000 navijača Kölna probilo se na Emirates, tuklo s policijom i uriniralo po stadionu

Foto: Getty Images/Guliver Image

POČETAK utakmice (21.05) 1. kola skupine H između Arsenala i Kölna odgođen je sat vremena zbog velikih nereda gostujućih navijača. Njih više od 20.000 došlo je pred stadion, iako ih je samo 3000 imalo ulaznice za utakmicu.

Nakon što ih je malobrojna policija uspjela zadržati ispred ulaza, njemački huligani počeli su se s njima tući, probili su kordone i doslovno okupirali stadion. Kako javlja BBC, na Emiratesu su tisuće Kölnovih navijača raštrkanih po svim tribinama, tuku se s redarima, uriniraju po tribinama i doslovno plaše domaće navijače, iako njih zasad ne diraju.

Prema nekim informacijama, dio njih otkupio je ulaznice od domaćih navijača i tako ušao na njihove sektore na stadionu. Gotovo cijeli donji prsten Emiratesa je pun njemačkih navijača, a na snimkama sa stadiona se vidi da ih ima znatno više od 3000.

Utakmica je na kraju počela u 22.05 sati.

 

Kölnovi navijači, poznati po incidentima, cijeli dan su hodali gradom u koloni, pjevali i palili baklje, a pojavila se i snimka manje tučnjave, iako na njoj nije jasno tko se s kim tuče.

Köln se vratio u Europu nakon 20 godina. Zadnji put su u kontinentalnom natjecanju igrali 1997. godine kad su ispali u osmini finala Intertoto kupa od Montpelliera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara