Kaos u rasporedu: Superkombinacija ipak u nedjelju

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NEPOVOLJNE su vremenske prilike izazvale pravi kaos u stvaranju novog rasporeda na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Odgođena superkombinacija skijaša najprije je prebačena na petak, a potom ipak na nedjelju.

Novu su odluku o promjeni termina superkombinacijske utrke organizatori donijeli kako ne bi morali prebacivati super G koji je, prema originalnom rasporedu, trebao biti u petak.

Tako će ipak i ostati, a superkombinacija, u kojoj će naš Ivica Kostelić braniti srebro, održat će se u nedjelju umjesto veleslaloma koji je sada prebačen na sljedeći utorak.

Novonapadali snijeg je u utorak otkazao i trening spusta skijašica, ali kako je potreban jedan trening održan u ponedjeljak, spustaška će se utrka održati u srijedu prema predviđenom rasporedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada bez novih dopingiranih

Međunarodna je antidopinška agencija (WADA) dosad obavila 864 doping-testa na sportašima koji sudjeluju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Niti jedan nalaz nije ispao pozitivan.

Iz Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC) u utorak su objavili da su WADA-ini službenici uzeli 208 uzoraka uoči početka Igara, prilikom treniranja sportaša-olimpijaca. Ostatak je obavljen nakon početka natjecanja.

Brojke se odnose na sportaše testirane od dolaska u Olimpijsko selo, s obzirom da je uoči Igara bilo pozitivnih nalaza i diskvalifikacija.

Uzorci se analiziraju u kontrolnom laboratoriju u Richmondu. Ukupno tamošnji laboranti do kraja Igara namjeravaju izanalizirati 2000 uzoraka urina i 500 uzoraka krvi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara