lige petice

Kapetan Bologne otkrio kako ih je Mihajlović motivirao: Ovo ću zauvijek pamtiti

Kapetan Bologne otkrio kako ih je Mihajlović motivirao: Ovo ću zauvijek pamtiti
Foto: EPA

BLERIM DŽEMAILI u velikom intervjuu za Gazzettu dello Sport prisjetio se dana kada je njegov trener Siniša Mihajlović priznao javnosti da boluje od leukemije.

Kapetan Bologne uvjeren je da bi njegova ekipa bila ispala u Serie B da je srpski stručnjak došao samo mjesec dana kasnije. 

"Imam leukemiju, ali dobit ću ovu bitku", poručio je Mihajlović ukratko 13. lipnja, a Džemaili se prisjetio tih dana.

"Bili smo u karanteni. Prvi dan su nam rekli da ima groznicu, drugi dan isto. Trećeg dana PR kluba nam je rekao da šef želi pričati s nama. Nismo imali pojma o čemu se radi. Taj razgovor preko Skypea pamtit ćemo cijelog života. Bio je 13. lipanj i plakao sam. Znate o čemu smo pričali prije toga? Da ćemo s njim pojesti cijeli svijet, ali bit će i toga", prisjeća se  švicarski reprezentativac s albanskom putovnicom. 

Džemaili ističe da mu je Mihajlović prirastao srcu.

"Da je stigao mjesec dana kasnije, mi bismo igrali u Serie B. Sjećam se kad mi je prvi put prišao, rekao mi je: 'Ti moraš raditi razliku, u suprotnom ne igraš.' Šokirao me je i nabio mi luđačku energiju."

Prisjetio se kapetan Bologne i motivacijskog filma koji je Mihajlović puštao igračima.

"Nikad mi se to nije dogodilo u karijeri. Nikad. Pustio nam je Let Feniksa. U jednom trenutku prekinuo je film i pitao nas: 'Koji ste vi lik iz filma?' Od nas 25, 24 je izabralo istog. Najsebičnijeg, onog koji je razmišljao samo o sebi. Naravno, nismo bili ekipa. Oni su bili i uspjeli su spasiti živote", otkriva Džemaili. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara