"Kapetan Messi protiv Hrvatske prvi napustio brod koji tone": Argentinci bijesni na nevidljivog vođu

"Kapetan Messi protiv Hrvatske prvi napustio brod koji tone": Argentinci bijesni na nevidljivog vođu
Foto: EPA / Ritchie B. Tongo

HRVATSKA je pobijedila Argentinu 3:0 u drugom kolu skupine SP-a 2018. i plasirala se u osminu finala. Argentinski mediji za debakl krive Lea Messija, najboljeg nogometaša svijeta i vođu reprezentacije.

Sportski dnevnik "Ole" u tekstu pod naslovom "Messijeva noćna mora" piše: "Kapetan je opet bio odsutan, igrao je loše, samo se pojavio na utakmici s koje je otišao gledajući u pod. S takvim Leom nije bilo šanse za pobjedu."

Ole ističe da se "argentinska reprezentacija ne zna nositi s frustracijom, a isti problem ima i Messi. On nije kriv za Caballerov poklon Hrvatima iz kojeg su postigli prvi gol, ali je kriv za to što nije pokazao snagu i buntovni duh da podigne momčad prije ili poslije toga. 

Istina je kako Messi nema s kim igrati, jer Pavon i Dybala ušli su prekasno. Bio je izgubljen. Njegove zelene kopačke jedino su po čemu se istaknuo na terenu protiv Hrvatske, u porazu nakon kojeg je Argentina na rubu ispadanja sa SP-a. Na koji se, podsjećamo, jedva plasirala."

Podsjeća se i na preveliku ovisnost Argentine o Messiju: "Svi gledaju prema njemu i očekuju od njega da sve učini. Ali on se izgasio, a s njim i reprezentacija. Znalo se da ova reprezentacija može nešto napraviti na SP-u samo ako njena desetka bude dobra. Ali, na prve dvije utakmice bila je neprimjetna."

Ole upozorava na Messijev govor tijela, koji cijelo vrijeme odaje u kakvom je stanju, te neshvatljivo ponašanje nakon utakmice s Hrvatskom: "Ne podiže pogled s poda, što je nedopustivo za bilo koga, a kamoli za vođu momčadi. Stalno je oborenog pogleda, a iako je kapetan, prvi je koji potpuno potonulu momčad napušta bijegom u svlačionicu. Ali, njegova noćna mora još nije gotova."

Najčitaniji argentinski list Clarin donosi komentar pod naslovom "Argentina, ruglo SP-a", u kojem se također obara na Messija:

"Caballero je velikim kiksom prelomio utakmicu, ali upirati prstom u njega i razapinjati ga je okrutno. Što je s Messijem, gdje je Leo? Što nije u redu s kapetanom? Gdje je nestao nakon golmanove nesreće?

Izbornik je već krajem prvog poluvremena na zagrijavanje poslao Pavona, Dybalu i Higuaina zato što je Messi bio potpuno nevidljiv. Iako smo pažljivo gledali utakmicu, nismo ga uspjeli primijetiti."

Hrvatska pobijedila Argentinu 3:0 VIDEO: Ovako se diljem Hrvatske slavila pobjeda nad Argentinom Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara