Kapetan Srbije: Švicarcima sudi Nijemac. To je kao da nama sudi Crnogorac!

Kapetan Srbije: Švicarcima sudi Nijemac. To je kao da nama sudi Crnogorac!
Njemački sudac Felix Brych, kojeg Srbi teško optužuju za pristranost i pomoć Švicarskoj za pobjedu 2:1 na SP-u, na ovoj slici je u prijateljskom zagrljaju s kapetanom Švicarske tijekom utakmice protiv Sjeverne Irske u dodatnim kvalifikacijama za SP. Brych je i tada donio sreću Švicarcima, koji su s 0:0 na uzvratu u Baselu prošli na SP. Foto: EPA / Georgios Kefalas

ALEKSANDAR KOLAROV, kapetan Srbije, nakon poraza od Švicarske (1:2) na SP-u ogorčen je suđenjem Felixa Brycha.

Srbija je u drugom kolu skupine izgubila preokretom suparnika, a Kolarov između ostalog zamjera Brychu što u 66. minuti i pri vodstvu Srbije 1:0 nije sudio penal nakon što su Aleksandra Mitrovića dva suparnika pred golom držala rukama i oborila na travu:

"Bio je penal kao kuća nad Mitrom, ne znam što onda VAR radi. Što radi njih 15 tamo?", ljuti se Kolarov i ističe:

"Ljudi iz FIFA-e moraju biti nezadovoljni onim što su vidjeli na ovoj utakmici. Ali što su mogli očekivati? Ne vjerujem da su stavili da Švicarcima sudi Nijemac. Pa to je kao da su stavili da nama sudi Crnogorac!"

Kolarov otkriva i da je Brych sa Švicarcima pričao na jeziku koji je njima i sucu materinji, a ne na službenom:

"Cijelo vrijeme pričali su na njemačkom, ja sam ih stalno molio da pričaju na engleskom, jer nismo u Njemačkoj."

Kapetan Srbije optužio je suca za pristranost:

"Njemu je odgovaralo da bude 1:1, to mogu reći kao kapetan. Na 1:0 u 30. minuti naša tri vezna igrača dobijaju žute kartone za polufaul. Prvi start nada mnom, Lichtsteiner uđe u mene, on ne svira faul."

Za kraj je ipak malo ublažio:

"Taman posla da se vadimo na suđenje, pričamo o SP-u. Švicarska je vrhunska momčad, ako su pobijedili, zasluženo je, svojom greškom smo primali golove. Ali suđenje na SP-u, mislim... Ja sam razočaran."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara