Karadžić otkrio "toplu vodu": "Problem srpskog nogometa su bratski klubovi"

Foto: AFP

SVE se češće govori o regularnosti srpske lige i problemima tamošnjeg nogometa. Posljedica je to, između ostalog, i aktualnih događanja u Hrvatskoj gdje se istražuju korupcijske afere i namještanje utakmica uz pomoć sudačke organizacije. Prašinu je dodatno podigao i Mirko Poledica koji je za naš portal progovorio o situaciji u srpskom nogometu.

"Problem s nogometom u Srbiji je taj što iza svega stoji država, odnosno savez ima podršku države. Ljudi koji su u vlasti su u odborima raznih klubova i to je poligon za korupciju. Kod nas je specifična situacija i ovdje se ne namješta zbog zarade na kladionici. Dva najveća kluba, Zvezda i Partizan imaju klubove s kojima su dobri i ne namješta se zbog kladionica nego da bi se pomoglo nekom klubu, da ne bi ispao i slično", rekao je Poledica prošlog tjedna.

"Izbacivanjem dva kluba i doigravanjem za ostanak riješit ćemo problem"

Brzo su reagirali predsjednici najvećih klubova Crvene Zvezde i Partizana i dok "crveno-beli" podsjećaju na svoja ranija upozorenja, "crno-beli" demantiraju da sa u srpskom nogometu događa išta sumnjivo.

Predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić na jučerašnjoj je dodjeli nagrada najboljih nogometašima Srbije najavio promjene u domaćem prvenstvu kojima će Savez pokušati riješiti probleme.

"Sumnjamo da u prvoj ligi ima klubova koji imaju bratske odnose. Zato smo odlučili da u sljedećoj sezoni ispadnu dvije momčadi dok će jedna igrati doigravanje za ostanak. Pa onda ako žele, neka poklanjaju bodove", rekao je Karadžić.

"U srpskom nogometu je pakao. Da nema nekoliko mohikanaca, bilo bi još gore. Cijela Superliga vrijedi oko 20 milijuna eura, a to nije dovoljno niti za jedan ozbiljan europski klub. Dok ne bude privatizacije i okretanja države našem nogometu neće biti svijetla na kraju tunela", dodao je Karadžić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara