Karanušić i Tuksar u Ukrajini poraženi zbog kladionica?

HRVATSKI tenisači Roko Karanušić i Saša Tuksar su se zbog ekspresnog ispadanja iz Challenger turnira u ukrajinskom Donjecku našli pod sumnjom u kladioničarske namještaljke. Karanušić i Tuksar u Donjetsku su bili 1. i 2. nositelji, no sa turnira su ispali već u prvom kolu, i to sa zaista smiješnim rezultatima.

Karanušić, 140. tenisač ATP-ove ulazne liste, je u prvom kolu poražen od Ukrajinca Mihaila Filima, 942. igrača ulazne liste, sa 6:1, 6:3. Tuksar je pak poražen od Rusa Pavela Ivanova, 584- tenisača ATP ulazne liste, sa 2:6, 0:6. Sportske novosti pišu kako su iz jedne sportske kladionice dobile anonimnu dojavu u stilu: "Provjerite Karanušića, nešto smrdi..."

List je obavio provjeru i došao do "zanimljivih" rezultata. Susret Karanušić - Filima na hrvatskim je kladionicama bio veliki favorit, a blokiran je vrlo brzo nakon objave dnevne ponude. Sportske novosti nemaju dokaze o namještanju mečeva, no indicije kao i reakcije kladionica govore da su naši tenisači u Ukrajini doista "čudno" izgubili.

U samo desetak minuta u splitskim poslovnicama PSK-e zaprimljeno je 20-ak identičnih uplata na pobjede Karanušićevog protivnika Filima, koji je ove godine od tenisa zaradio ravno 1.300 dolara.

Mečevi Tuksara i Karanušića plijene pažnju i zbog izuzetno zanimljivog kombiniranog tečaja na pobjede njihovih protivnika Filima i Ivanova koji je iznosio visokih 35,00. To znači da je onaj tko se kladio na pobjede Ukrajinca i Rusa, na 100 uplaćenih kuna mogao zaraditi 3.500 kuna.

Ponovimo, iako dokazi o namještanju ne postoje, jednaki listići, splitske poslovnice, kratko vremensko razdoblje uplata i smiješni rezultati poraza definitivno daju materijala sumnji.

Karanušić je za Sportske novosti rekao kako ga već neko vrijeme muči vrat - "nešto ga je ukočilo".

"Razmišljao sam o predaji bez borbe, ali sam mislio da će biti bolje kad se zagrijem." - kaže Karanušić koji ipak nije razmišljao o predaji tijekom meča. U tom bi se slučaju koeficijent spustio na "bijednih" 1,00.

"U nekoliko navrata intervenirao je fizioterapeut, masirao mi je vrat. Želio sam probati do kraja." - rekao je ukratko Karanušić.

Poraz Saše Tuksara Karanušić je objasnio nastupom pod visokom temperaturom. "Ščepala ga nekakva gripa" - kaže Karanušić.

"Nemam pojma, ovo mi je prvi glas. Inače, nikad se ne kladim." - zaključio je Karanušić nakon što je čuo koliki je bio koeficijent na kombinaciju njihovih poraza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara