Karlovčani, javite se: Igrači su znali za Širićevu "kotizaciju". Je li i bivši ministar Vukelić?

Foto: Cropix / Robert Fajt

KARLOVAČKA zbilja među tužnijim je slikama lige. Idealan pokazatelj da trulež u vrhu hrvatskog nogometa kreće iz županijskih središta. Karlovac je bio hit, nakon ulaska u Prvu ligu, koji je danas i više nego sporan.

Šprajcer je Širiću prvu ligu platio 25 tisuća eura, a za 15 tisuća eura godišnje je birao suce!

Oko kluba su se sjatili političari i lokalni drmatori i napravili nogometni genocid. Dok je bilo više društvenog novca, bilo je lako klub dovesti od četvrte do prve lige, u ritmu - jedan rang u sezoni. Danas su slika Karlovca željeznom rampom zavarena vrata kluba, nogometaši u štrajku, dio čelnika u zatvoru, dio u velikom strahu.

Priča je uvijek slična; teško da u ovakvoj priči ima onih koji su čisti. Jesu li ovi dani stresni i za bivšeg HDZ-ovog ministra Branka Vukelića, kojeg poznavatelji prilika nazivaju pokroviteljem karlovačkog probitka?

Neven Šprajcer, dojučerašnji v.d. tajnika Udruge prvoligaša, predsjednik karlovačkog saveza i skupštinar HNS-a, u istražnom je zatvoru zbog sumnje da je Željku Širiću platio za instant napredovanje Karlovca do prve lige, a potom i "kotizaciju" za pošteno suđenje koja se plaća po defaultu.

Šprajcer je Markovićev čovjek, još jedan u nizu sa kaznenom evidencijom. U protekloj kampanji otrgnuo se s lanca i glasovao suprotno želji saveza koji je podržavao Igora Štimca. Pritvoreni predsjednik optužio je tada Vukelića da prijetnjama i pritiscima na čelnike klubova diljem županije nastoji promijeniti njegov stav o izboru za prvog čovjeka HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretno i jasno želim reći da su mi zbog Vukelića ti ljudi rekli da se boje više nego kad su kretali u rat", spominjao je Šprajcer.

Protuusluga Pamića Širiću: Uzimao je igrače po preporuci iz Osijeka

Nemiri u Karlovcu dodatno su se raspirili kada je nestalo novca. Index je objavio anonimno pismo nogometaša Karlovca koje je dospjelo i u USKOK, gdje se Šprajcera i Igora Pamića optužuje za namještanje utakmica. No, policija već mjesecima istražuje i poslovanje NK Karlovac, doznaje se. Navodno ispituju transfer Gordana Munoze i malo manje od pola milijuna eura koji su sjeli na račun Nogometne škole Karlovac. Na tom tragu sui istupi pojedinih igrača Karlovca, koji su se javili u našu redakciju.

"Za ulazak u prvu ligu, Karlovac je imao obezbjeđenih milijun kuna za suce.  To je Šprajcer govorio gotovo svakom igraču kada bi došao kod njega na razgovor prije početka sezone. Igor Pamić bio je veza sa Širićem i Vučemilovićem. Za protuuslugu je Pamić uzeo i veliki broj igrača koje su mu Osječani preporučili", samo je jedno od svjedočanstava iz Karlovca.

Igrači znaju puno više. Novac se uz Karlovcu kretao mnogim ilegalnim linijama, sve dok ga nije nestalo. Ovim putem pozivamo aktualne i bivše igrače Karlovca, da se jave u redakciju Indexa desk@index.hr i objave svoja saznanja, uz zajamčenu anonimnost.

Laljak prihvaća odgovornost zbog Šprajcera, ali Marković neće zbog Širića!

Vlatko Marković doživio je novi veliki udarac. Sve je više njegovih glasača u pritvoru. Puno govori i izjava Branka Laljka, koji je rekao da će podnijeti ostavku ako se Šprajceru dokaže krivnja. Laljak će prihvatiti odgovornost iako se Šprajcera sumnjiči za kriminal koji je počinio ne kao član Laljkovog udruženja prvoligaša, već kao član Saveza i predsjednik karlovačkog ogranka. S druge strane, Vlatko Marković ne želi prihvatiti odgovornost zbog dopredsjednika Širića kojeg je osobno predložio!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara