Karlović pobijedio, Čilić se "poskliznuo" na travi

IVO KARLOVIĆ je svladao Josepha Sirianija sa 6:3 i 6:2 dok je Marin Čilić izgubio od J.P. Mathieua s 6:3, 3:6, 7:5.

Ivo Karlović je sigurnim korakom zagazio na travu Queensa. Australac Joseph Siriani nije bio teniski kalibar koji bi mogao parirati "Divu sa Šalate".

"Rezultatski izgleda lako, ali znam koliko sam morao biti koncentriran na break lopte (od sedam iskoristio tri) i na njima sam odigrao najbolje, ustvari sve važne poene sam odigrao jako dobro i vrlo sam zadovoljan. Uobičajena tranzicija sa zemlje na travu ide kao i obično, malo problema s klizanjem kao i svi, no bit će sve u redu", kaže Ivo nakon meča s Australcem.

Idući meč Karlović igra protiv pobjednika meča Safin - Gonzales.

"Obojicu sam pobjeđivao na travi tako da imam razloga za optimizam. Nadal? A idemo meč po meč, pa ćemo vidjeti", rekao nam je Ivo Karlović nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić ni treći put nije uspio protiv Francuza Mathieua. Možda je danas bila i najbolja prilika za pobjedu.

"Da, vjerojatno je bila, jer je trava podloga na kojoj se najbolje osjećam. Nažalost, opet sam izgubio u trećem setu s 4:6", kaže Marin Čilić.

Nakon izgubljenog prvog seta Čilić je uzvratio u drugom istim omjerom 6:3. U trećem je izgubio servis na "pola" puta, ali se vratio. Oduzeo je servis Francuzu kada je ovaj servirao za meč (5:3), ali ga je na kraju izdao prvi servis.

"Nije išlo ono što sam htio, izgubio sam malo na koncentraciji razmišljajući o prethodnim poenima. Ali dobro, što je tu je. Važno je što bolje priviknuti se na travu jer sam se danas dosta klizao i trčao kao po jajima. Igram idući tjedan Nottingham i nadam se da ću se dobro spremiti za Wimbledon", zaključuje Čilić.

Iz Londona Momir Jelovac
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara