Karlović se od poraza liječio na NBA utakmici

Karlović se od poraza liječio na NBA utakmici

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

TREĆE kolo ATP Masters 1000 turnira u Miamiju bilo je i posljednje za Ivu Karlovića od kojeg je sa 7:6(5), 6:3 nakon 86 minuta igre bolji bio Španjolac David Ferrer.

Karlović tijekom cijeloga meča nije izborio niti jednu loptu za oduzimanje servisa, što je u kombinaciji sa samo (za njega) deset asova i 31 neprisiljenom pogreškom bilo previše da bi se svladao 15. nositelj turnira. Naš je tenisač u cijelom meču osvojio samo devet od ukupno 39 poena s osnovne linije.

"Nisam ubijao lopticu prilikom vraćanja servisa, a to je ono što me razočarava budući da sam zadovoljan načinom na koji sam servirao", kaže Karlović koji je nedjeljnu večer proveo gledajući NBA utakmicu Miami Heata i Toronto Raptorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći Heat slavio je 97:94 pobjedu, a Karlović se istom nije mogao pohvaliti protiv 175 cm visokog Španjolca. Da jest, u sljedećem bi se kolu ogledao protiv Rafaela Nadala.

"Sigurno da visina ima svojih prednosti", tvrdi najviši tenisač na Touru (208 cm) i nastavlja:

"Ali je pritom nedostatak rad nogu, a mnogo više moram raditi u tom segmentu igre. Kao i u svemu ostalom i visina ima svojih pozitivnih i negativnih strana. Tenis je sport kojim se svi mogu baviti, visoki, niski, mali i veliki, pitanje je samo kako ćete svoju prednost iskoristiti."

Karlović i Ferrer do sada su igrali dva puta, a u oba je ogleda pobjeda otišla na stranu 33 centimetra nižeg španjolskog tenisača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara