Katastrofa UEFA-e: Finale će se odigrati pred polupraznim tribinama?

Katastrofa UEFA-e: Finale će se odigrati pred polupraznim tribinama?
Foto: Epa

FINALE Europa lige između Chelseaja i Arsenala igrat će se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Odluka UEFA-e da Baku bude domaćin finalne utakmice mogla bi se pokazati jednom od najgorih u povijesti krovne kuće europskog nogometa.

Naime, od trenutka kad je UEFA dodijelila Azerbajdžanu domaćinstvo, nogometna je javnost negodovala, a kako se bliži dan finala situacija postaje sve alarmantnija. Kako sad stvari stoje, utakmica će se igrati pred polupraznim tribinama.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, odavno su izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbajdžanu. Klubovi su dobili samo po šest tisuća ulaznica za prodaju, a sad se pojavila informacija da će polovicu karata vratiti UEFA-i. Naime, Arsenal je do četiri dana do utakmice prodao 3500 ulaznica, dok je Chelsea prodao tek 2000.

Razlog za bojkot je duljina putovanja do Bakua koji je navijačima iz Londona udaljen oko četiri tisuće kilometara, a to si čak ni Englezi ne mogu priuštiti.

Također, zbog činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Chelseaja neće moći računati na Henriha Mhitarjana.

Naime, odlučeno je da Mhitarjan ne putuje u Azerbejdžan jer mu se u toj zemlji ne može jamčiti sigurnost s obzirom na to da je on Armenac, a dvije države su odavno u sukobu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara