Kek stiže na Maksimir u derbiju prvenstva: "Dinamo se diže, to je nova ekipa"

Kek stiže na Maksimir u derbiju prvenstva: "Dinamo se diže, to je nova ekipa"

Foto: Hina

RIJEKA u derbi 18. kola HNL-a protiv Dinama (subota, 15 sati) ulazi sa šest bodova prednosti. Pobjeda na Maksimiru bila bi ogromni korak Rijeke prema povijesnom naslovu prvaka, a u Zagrebu će imati veliku podršku navijača.
 
"Veseli nas činjenica što će puno navijača krenuti prema Zagrebu. Puno nam znači podrška u utakmici gdje već naziv derbi nosi puno upitnika. Želimo odigrati dobru utakmicu, predstaviti se kakva je Rijeka bila u ovom dijelu prvenstva kroz pozitivnu atmosferu nakon pobjede protiv Lokomotive", rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.
 
"Dinamo se dignuo u zadnjim utakmicama, Petev je napravio dobar posao i to je druga ekipa. Dinamo je igrao dobro u posljednjim utakmicama, posebice u Osijek. Petevu je uspjelo posložiti ekipu. Ovo je utakmica velikog uloga, ali nije odlučujuća."
 
Gorgon: Ništa se neće dogoditi ako izgubimo
 
Pred novinare je izašao i Alexander Gorgon, koji ove sezone igra u sjajnoj formi.
 
"Ove utakmice su posebne za svakog igrača. Živimo za ovakve utakmice, idemo u Maksimir bez pritiska. Ako pobijedimo to je nešto veliko za nas, ako izgubimo, o čemu ne razmišljamo, neće se dogoditi ništa posebno", rekao je Gorgon koji će prvi put zaigrati na Maksimiru.
 
"Nije dobro ući u utakmicu s namjerom da izboriš remi. Obično onda stvari krenu krivo. Pokušat ćemo nastaviti igrati kao dosad. Veći je pritisak na Dinamu, pokušat ćemo igrati svoj nogomet.  Dinamu dajem prednost jer domaći teren može biti velika prednost u ovakvim utakmica."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara